2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ma is ételt osztottak a Blaha Lujza téren

Hír TV

2017. december 25., hétfő 16:44, frissítve: hétfő 18:31

Ma is rengetegen álltak sorba ingyenebédért a fővárosi Blaha Lujza téren. A rászorulók tartós élelmiszert is kaptak, hogy a két ünnep között se kelljen nélkülözniük.

Hétfőn is kígyózó sor volt a Blaha Lujza téren. Rászorulóknak osztottak ingyenebédet. Hajnal óta álltak sorban a nélkülözők. A 1600 adag ebéd mellé ételcsomag is járt, hogy legyen mit enni a két ünnep között is.

 „Vegetáriánus ételeket osztunk, viszont magyaros ételeket, tehát annak ellenére, hogy mi elsősorban indiai ételeket szoktunk fogyasztani, itt a vendégkör ízléséhez igazítjuk a menüsort, úgyhogy a mai napon szójás paprikás krumplit kínálnunk, savanyúságot adunk mellé, hiszen ez egy nagy kedvenc az ellátottjaink körében” – ismertette Szilaj Péterné, a közösség szóvivője.

Színészek, sportolók is részt vettek az akcióban. „Nagyon sok olyan rendezvényen veszek részt, ami ilyen közszolgálati és szociális térben mozog, ez egy tökéletes alkalom arra, hogy visszaadjak egy olyan dolgot a társadalomnak, amit én kaptam akár a sportban, akár bármi másban. Úgyhogy ez egy örömteli történet, hogy adhatunk valamit mi is” – mondta Németh Roland teniszező, paralimpikon.

Karácsony második napján is lesz ételosztás a fővárosi Blaha Lujza téren.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!