2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Lemondott a rektorságról Patyi András

Hír TV

2018. július 4., szerda 08:07, frissítve: szerda 08:18

2018 augusztus 31-i határidővel benyújtotta a rektori vezetői megbízásáról való lemondását Patyi András - közölte honlapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Az egyébként a Nemzeti Választási Bizottságot is elnöklő, rektor az egyetem június 29-i fenntartói testületi ülésén jelezte ezt, egyben kérte, hogy a testület kezdeményezze Áder János köztársasági elnöknél a megbízatása alóli felmentését. A Fenntartói Testület tudomásul vette a lemondást, egyben döntött az új intézményvezetői pályázat kiírásáról.

Korábban a sajtóban is megjelentek olyan hírek, hogy az Orbán Viktor által csak bírságbajnoknak gúnyolt Patyi András távozni fog az NKE éléről, mert a állítólag őt bízzák meg az új közigazgatási felsőbíróság vezetésével. Az Mfor szerint az egyetem rektori székébe Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense ülhet.

Az új rektor személyéről augusztus közepén dönt a Fenntartói Testület, miután az egyetem szenátusa megalkotta véleményét. Az NKE tájékoztatása szerint Patyi nem szakad el az egyetemi élettől, oktatói munkáját intézményvezető egyetemi tanárként folytatja az NKE-n.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!