2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Lejárt a határidő, de Orbán nem válaszolt

,

2016. szeptember 4., vasárnap 07:15, frissítve: vasárnap 11:38

Nem adott választ Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy milyen vagyoni, illetve gazdasági kapcsolatban áll Mészáros Lőrinccel.

A kérdést Szabó Szabolcs írásban nyújtotta be a miniszterelnöknek, de a törvényes, 15 napos határidő péntek délután lejárt. Az Együtt felszólítja a miniszterelnököt, hogy tegyen eleget törvényi kötelezettségének.

„Kezdtük azt megunni, hogy Mészáros Lőrincről eléggé úgy tűnik, mint hogyha Orbán Viktor strómanjaként működne, hiszen egy egyszerű gázszerelőből egyszer csak egy sokmilliárdos vagyonnal és éves jövedelemmel rendelkező vállalkozó lett. Szeretnénk, hogyha egyszer most már nyíltan nyilatkozna erről Orbán Viktor, hogy akkor egészen pontosan hogyan is működik ez a rendszer. De hát letelt a határidő és azt látjuk, nem válaszol, sunnyog, nem is értjük, ezt hogy gondolja, hogy a törvényeket ilyen szinten sem tartja be Orbán Viktor és csapata” – mondta Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő.

Adminisztratív hibának tartja a propagandaminisztérium államtitkára, hogy a miniszterelnök a határidőt túllépve sem válaszolt a neki feltett kérdésre. Dömötör Csaba hozzátette: minden, a miniszterelnök vagyonát érintő kérdésre Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában lehet választ találni.

„Orbán Viktor élete évtizedek óta nyitott könyv. Korábban már nyilatkozott arról, hogy vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak  és a törvényeknek, teljes és hiteles. Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszerben minden gazdasági érdekeltségről be kell számolni, akár külföldön, akár itthon van bejegyezve. Európában egyébként nálunk van az egyik legszigorúbb vagyonnyilatkozat-tételi rendszer minden országgyűlési képviselő minden évben köteles nyilvános vagyonnyilatkozatot tenni, ezt Orbán Viktor miniszterelnök úr is minden alkalommal megteszi a törvényeknek megfelelően” – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!