2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Legalább tízszázalékos minimálbér-emelést szeretnének

2016. november 7., hétfő 20:34, frissítve: kedd 23:16

Legalább tízszázalékos minimálbér-emelést szeretnének a szakszervezetek 2017-ben – mondta el Magyarország élőben című műsorunkban Székely Tamás. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára pedig arról beszélt a Hír TV-ben, hogy szakmaiatlan a kormánypártok által beterjesztett javaslat a kereskedelmi dolgozók számára garantált hétvégi pihenőnapokról.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint az elmúlt időszakban kialakult bérnyomást másképp már nem lehet kompenzálni.

– Legalább két év már elment, amióta a Magyar Szakszervezeti Szövetség meghirdette a 4-szer kilences programját. Mi azt látjuk, hogy két éven belül mindenképpen föl kell zárkóztatni, hiszen olyan bérnyomás van már  a minimálbéren is, ami kezelhetetlenné teszi a magyar munkaerőpiacot.
– Mennyi az a több, ha nem 8 százalék?
– Tíz százalék fölötti kell hogy legyen a minimálbér kérdésében.

Szakmaiatlan a kormánypártok által beterjesztett javaslat a kereskedelmi dolgozók számára garantált hétvégi pihenőnapokról – ezt már Dávid Ferenc mondta Magyarország élőben című műsorunkban. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint nekik volt az ügyben saját javaslatuk is, de ezt nem vették figyelembe, míg a kormányéról semmilyen egyeztetés nem folyik.

Nem volt benne egyeztetés. Én azt gondolom, tiszteletben tartom, hogy ők a frakciókban egyeztetnek, de egyébként én mégis azt gondolom, hogy miután ez a munkatörvénykönyvben kérdés lesz, részben kereskedelmi törvény része lesz, ezt a vállalkozókkal és a munkavállalókkal kellene elsősorban tisztázni, hogy ők mit gondolnak, és utána lehetne ezen vitatkozni a parlamentben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!