2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Lázár: Szent István nélkül nem létezne a magyarság a Kárpát-medencében

2016. augusztus 20., szombat 12:14, frissítve: szombat 12:59

Nem létezne ma magyarság a Kárpát-medencében, ha Szent István nem óvta volna a keresztény államot, és annak szuverenitását – mondta Lázár János Hódmezővásárhelyen.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország feladata ma az, hogy önmagától is megvédje az Európai Uniót, és ne hagyja elvenni a tagállamok önrendelkezését. Ehhez hazánk részéről arra van szükség, hogy tevékenyen részt vegyen az Európai Unió döntési folyamataiban, és az ország érdekeit képviselje Brüsszellel szemben – tette hozzá Lázár János.

„Legyen nagyon világos. Nem Európa-pártiságról vagy Európa-ellenességről van itt szó, hiszen nem az Európai Unió eszményével van baj, hanem a gyakorlatával. Ezért nem is arra volna szükség, hogy az Európai Unióból újabb országok lépjenek ki, hanem arra, Brüsszel ne lépje át újra meg újra azt a határt, ahol a tagországok szent és sérthetetlen szuverenitása kezdődik. Ma ugyanis Brüsszel nagyobb határsértő, mint a bevándorlók. Újra meg újra megsérti vagy megsértené a tagországok szuverenitását, önrendelkezéshez fűződő jogát, szabadságát” – hangsúlyozta Lázár János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!