2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Közbeszerzések: levelet kapott a magyar kormány

2016. április 19., kedd 20:50

Levélben fordult az Európai Bizottság a magyar kormányhoz a 2014 és 2020 közötti időszak közbeszerzéseit érintő új lebonyolítási rendszerrel kapcsolatban.

A központosított keretmegállapodási eljárás szerint a jövőben nem konkrét tevékenységre írnának ki pályázatot a magyar hatóságok, hanem meghatározott mennyiségű munkára.

Az Európai Bizottság szerint ez nem biztosítja a lehető legszélesebb körű versenyt a piaci résztvevők között, és nem garantálja a hatékony és eredményes pénzfelhasználást.

„A közbeszerzések tekintetében mind az Európai Bizottság, mind pedig a magyar hatóságok együtt dolgoznak azon, hogy a közbeszerzési törvényt betartsa mindenki, ha vannak olyan ügyek, amelyeket úgy érezzük, fontos, hogy tisztázzuk, akkor azokat együtt vizsgáljuk a magyar hatóságokkal. Ebben a pillanatban is kapcsolatban állunk a magyar hatóságokkal, és arról tárgyalunk, hogy mennyire fontos tiszteletben tartanunk az uniós versenyjogot, és a közbeszerzési törvényt. Ez mind része annak a megállapodásnak, amelyet kötöttünk” – fejtette ki Jakub Adamowicz, az Európai Bizottság szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!