2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:20

Százezresre dagadt a békemenet, mire a Kossuth térre ért

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 12:00, frissítve: csütörtök 17:10

Délután 2 óra előtt megérkezett a békemenet eleje a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök fog beszédet tartani. A megmozdulást a Civil Összefogás Fórum szervezte, az időközben százezresre dagadt tömeg a Bem térről indult el, némi késéssel.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt megmozdulása is többezresre duzzadt délután 2 órára. A meneten alapjában jókedv uralkodik – számolt be munkatársunk.

A Bem térnél tízezres tömeg gyűlt össze, a békemenet azonban késéssel indul – tudósított 12 órakor munkatársunk, a helyszínről. Békésen készülődött a tömeg , hogy átvonuljon a Margit hídon keresztül, a Nyugati pályaudvart érintve a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök tart beszédet tartani, várhatóan 14 órától. A kormánypártok szimpatizánsai részéről egyelőre semmilyen komolyabb atrocitás nem érte sem a Hír TV, sem pedig más orgánumok munkatársait a magyar sajtó napján.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt saját békemenetet szervezett, amely az Oktogonról indult Budapest belvárosába. A viccpárt azzal a mottóval tette közzé felhívását, hogy „Magyarország legyen a két békemenet országa!” A Facebookon több mint 6000-en jelezték részvételüket. Délben ezernél is többen lehettek az Oktogonnál – számolt be munkatársunk a helyszínről. Kovács Gergely pártelnök elmondása szerint az ő békemenetük jelszava: A molinó mindenekelőtt! 

Puskás-buszok

A miniszterelnök szűkebb pátriájából, a Váli-völgyből az Orbán Viktor által alapított Puskás Akadémia buszaival fuvarozták a fővárosba a békemenetelőket. Tisztán látszik a 444.hu által közölt képeken, hogy a résztvevők Alcsútdobozról, Etyekről és Lovasberényből érkeztek a Bem térre, ahol találkozhatnak lengyel testvéreikkel. A Civil Összefogás Fórum március 15-ei rendezvényén hagyományosan részt vesznek a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) szimpatizánsai is, akik nagy tisztelői Orbán Viktornak. A békemenet résztvevői közösen vonulnak majd át Budáról Pestre, hogy meghallgassák a miniszterelnök beszédét a Kossuth téren.

Pécsről kis hozzájárulással

Öt busszal mintegy 250 Fidesz-szimpatizáns indult reggel Pécsről a Civil Összefogás Fórum által meghirdetett kormánypárti demonstrációra, a békemenetre. A buszoztatást fideszes aktivisták szervezték a baranyai megyeszékhelyen, a járművekre csak azokat engedték föl, akik neve szerepelt az utaslistán. A pécsieknek kellett hozzájárulást fizetniük. Az ország más pontjairól viszont ingyen fuvarozzák a Fidesz szimpatizánsait a békemenetre, amelyet a hódmezővásárhelyi választási vereség után hirdetett meg a Fidesz egyik alapítója, Bayer Zsolt publicista. – Ott kell lenni ilyenkor. Egységben az erő, és együtt kell lenni mindenkinek, aki magyar.

– Egyébként pénzbe kerül ez, vagy ingyen van az utazás?
– Kellett érte fizetni, jelképes összeget.
– Elárulja, mennyi?
– Kettőezer forint.

Kósa: Elindultunk!

Kósa Lajos a békemenetet választotta az ünnepi beszéd helyett. A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős, tárca nélküli miniszter kétbusznyi emberrel fényképezkedett az indulásnál, és a fotót már ki is tette a Facebookra. A politikus az elmúlt napokban folyamatos magyarázkodásra kényszerült egy sokmilliárdos ügy miatt. Eredeti programja szerint idén is mondott volna ünnepi beszédet a cívisvárosban, amit 16 éven át vezetett polgármesterként, és ahol ma is a kormánypártok egyik országgyűlési képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!