2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Kónyáék kilépnek az Együttből

2015. február 16., hétfő 20:50, frissítve: hétfő 21:12

Tovább morzsolódik az Együtt, a pártból kilép Kónya Péter és Székely Sándor. A Szolidaritás közleményében azt írja, a jövőben civil szervezetekkel fognak együttműködni.

Kónya Péter szerint a platformok megszüntetésével az Együtt elveszítette sokszínűségét, és központosított párttá kezd válni. A Szolidaritás Mozgalom társadalmi elnökével együtt kilépett a pártból Székely Sándor a Mozgalom ügyvezető elnöke is. Kónya Péter független országgyűlési képviselőként folytatja politikai pályafutását.

„Bajnai Gordon hátralépését követően gyakorlatilag eldöntöttem, hogy ki fogok lépni a pártból, csak nem akartam befolyásolni sem az önkormányzati választásokat, sem az Együtt hétvégi közgyűlésének döntéseit. Volt egy elnökségi döntés múlt héten a Szolidaritás Mozgalomban, amely arról szól, hogy a következő közgyűlésen azt fogja javasolni az elnökség, hogy ne hosszabbítsuk meg azt a stratégiai együttműködési megállapodást, ami elsősorban a választásokra vonatkozott. Ez nem azt jelenti, hogy akár ügyek-elvek mellett nem fogunk együttműködni, azonban azt az értéket, amit a Szolidaritás Mozgalom képvisel, ezt szeretnénk önállóan érvényesíteni” – nyilatkozta

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!