2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kifakadt az ingatlanos, már neki fájnak az árak

2017. január 26., csütörtök 13:37, frissítve: vasárnap 13:48

Három szoba, három gyerek, négy kerék. A kiadó lakások piaca mára igencsak messzire került a miniszterelnöki álomtól. Egy egyszobás lakást, amely 30 négyzetméter, havi 110 ezerért lehet bérelni. Ráadásul a gyerekes családok alig tudnak lakást kivenni – derül ki a Panaszkönyv legfrissebb riportjából.

Tenkei Zsanettnél elszakadt a cérna. Az ingatlanos miután heteken át hallgatta a bérlők panaszait, Facebook-oldalán fakadt ki a budapesti lakáskiadással kapcsolatban. Azt írja: amikor egy-egy lakásnak kimondja az árát a bérlőnek, az már neki is fáj.

– Akkor, amikor már édesanyák hívtak föl, hogy a gyereket fogják elvenni tőlük, mivel nem tudják hol elhelyezni őket, mert 120 ezer forintból két gyerekkel nem tudnak kivenni egy 120 ezres ingatlant – ez magától értetődő –, akkor kicsit elpattant nálam is a cérna, hogy hogy segítsek?!

Tenkei Zsanett, a Rapid Rental ügyvezető igazgatója

Zsanett felháborodva mutatja a jelenleg Budapesten bérelhető lakások árát. XIII. kerület, 1 szoba, 31 négyzetméter – 110 ezer forint. De van ugyanitt szintén 1 szobás, 40 négyzetméteres lakás is 1-2 személynek 149 ezerért. A piac diktál, ezzel valamennyi szakértő egyetért.

– Ön normálisnak tartja  az árat, ami jelenleg van a piacon?
– Most az a normális, hogy ennyi, most az a normális, hogy egy tulajdonos – úgy szoktuk mondani, hogy – kikiabál az ablakon, és már ki is adta a lakását.

Rutai Gábor, a Duna House elemzési vezetője

Kérdés persze, hogy vajon mennyi időre. De nemcsak az árakkal van a baj, hanem azzal is, hogy gyerekkel igencsak nehéz kiadó lakást találni.

– Mindig arra hivatkoznak, hogy gyakorlatilag gyerekkel istenigazából nem tudják utána kitenni az albérletes családokat.
– Tehát attól tartanak, hogy nem fizetnek, és akkor nem tudnák önöket kilakoltatni?
– Igen, igen, gyakorlatilag erről van szó.

Nagy Attila

Nem fizető bérlő, megrongált lakás, kilakoltatás. Nyilvánvalóan minden bérbeadó rémálma. Pedig van megoldás. Hogy mi? Kiderül a Panaszkönyv adásából.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!