2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Kétezer tűzoltót vetnek be az ónos eső miatt

2017. január 31., kedd 18:34, frissítve: kedd 20:19

Elrendelték a legmagasabb, harmadfokú riasztást az ónos eső miatt. Budapesten, és az ország középső részén várható rövid időn belül nagy mennyiségű csapadék. A várható jegesedés miatt az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fokozott figyelmet kér a gyalogosoktól és a járművezetőktől is.

Stábunk forgó kamerája mellett esett el egy idős hölgy a főváros III. kerületében. Arra a villamosra szeretett volna felszállni, amely a váltó befagyása miatt meg sem érkezett a megállóba. Nógrád megyében busz csúszott le az útról és csapódott egy út menti épület falának, a jegesedés miatt az ország minden pontján voltak balesetek. A katasztrófavédelem arra hívta fel a figyelmet, hogy az ónos eső az áramellátásban is zavart okozhat.

„Nagyon fontos, hogy nemcsak a lakosságnál, hanem a szolgáltatóknál is komoly problémát jelenthet az a jegesedés, amit előre jelzett a meteorológiai szolgálat” – nyilatkozta az Országos Katasztrófavédelem szóvivője, Hajdu Márton.

Országszerte kétezer tűzoltó van készültségben. Az Országos Rendőr-Főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra szólította fel a lakosságot: ne rutinból közlekedjenek, akár gyalog, akár járművel mennek.

„Kollégáim folyamatosan kapcsolatot tartanak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, az Országos Meteorológiai Szolgálattal, illetve koordinálják a megyei közlekedésrendészeti kollégák munkáját, ezzel hathatós információcserét és nagyon gyors tájékozódást elősegítve. Hogyha bajba kerülnek, akkor bizalommal hívják a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívók bármelyikét. Mindannyiuknak azt kívánom, hogy nagyon óvatosan és körültekintően, balesetmentesen közeledjenek” – mondta Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

Az előrejelzés szerint csak Nógrád, Heves, Borsod és Szabolcs megyében nem várható ónos eső.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!