2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Két évet kapott a halálos drogot adó férfi

2017. február 10., péntek 17:48

Első fokon, nem jogerősen két év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék azt az 53 éves komlói férfit, aki újfajta kábítószerrel kínált meg egy fiatalembert. A sértett a drogtól két órával később meghalt.

Komlón, egy söröző előtt kínálta meg a vádlott 2014 decemberében a 29 éves férfit és két fiatalkorú lányt az ismeretlen eredetű zöld szárított anyaggal. A férfi elfogadta és a vádlottal együtt el is fogyasztotta azt. Mindketten rosszul lettek, kórházba szállították őket, ahol két órával később a 29 éves férfi meghalt. Szervezetében egy újfajta, kannabiszhoz hasonló anyagot mutattak ki.

„Megközelítőleg 3,67 és 9,14 milligramm közötti hatóanyag-mennyiséget fogyasztott el a fenti pszichoaktív anyagból, mely csekély mennyiségnek felel meg. K. Zoltán halálának oka heveny szívizomelhalás volt” – mondta Orosz Péter, a Baranya Megyei Főügyészség ügyésze.

Az orvos szakértő szerint ilyen anyagtól a sértett volt az első a világon, aki meghalt. A vádlott azt állítja, semmire sem emlékszik. Azt mondja, azon a napon sokat ivott, így aztán azt sem tudja, hogyan került hozzá a kábítószer. A bíróság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt két év börtönre ítélte.

„Az új pszichoaktív anyagokhoz széles körben természetesen illegálisan lehet jutni, és egy olyan folyamat, egy olyan lehetőség áll a fogyasztók és sajnos zömmel a fiatalság előtt, amely az orosz ruletthez hasonlít. Aki ebből rendel, aki ebből fogyaszt, annyira ismeretlen összetételű anyaggal fog találkozni, aminek a hatása kiszámíthatatlan” – indokolt Antal Gábor, a Pécsi Törvényszék bírója.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. Az ügyet másodfokon a Pécsi Ítélőtábla tárgyalja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!