2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

A közvetítő

Következik:

A közvetítő 11:25

Juhász: Minimum tízmilliárdos kár keletkezett a Belvárosban

Hír TV

2015. április 29., szerda 19:01, frissítve: szerda 19:01

Mélyen áron alul adták el az önkormányzati ingatlanokat a Belvárosban – állítja egy jegyzőkönyvre hivatkozva Juhász Péter. Az Együtt V. kerületi képviselője szerint minimum tízmilliárd forintos kár keletkezett 2008-tól a Belvárosban. Az ügyben már nyomozás indult, a jelenlegi V. kerületi polgármestert viszont még nem keresték a hatóságok. Elődje, Rogán Antal rágalmazásnak tartja Juhász állításait.

„A 73 helyett eladták 25-ért, 87 helyett 32-ért, 11 helyett 4-ért”  A belvárosi ingatlaneladásokról készült önkormányzati jegyzőkönyvet mutatta be az Együtt önkormányzati képviselője. Juhász Péter egy konkrét példán, a Dorottya utca 8-on szemléltette az eljárást.

„A könyvvizsgáló azt mondta, hogy az ingatlan-értékbecslés már régen készült, ő ezzel nem ért egyet, ezért 25 százalékkal kevesebb az értéke: 776 millió forintról 582-re leértékelte. Azt tudni kell, hogy a Belvárosban – ugye 2010-ről beszélünk – az ingatlanválság kapcsán, meg egyáltalán a világválság kapcsán 2008-tól 2010-ig összesen 13 százalékkal csökkentek az ingatlanárak, tehát teljesen irreális a 25 százalékkal való leértékelés” – fejtette ki.

A szóban forgó ház az, amelyet a Miniszterelnökség államtitkárának cége szerzett meg. Giró-Szász Andrásék már az építkezést is megkezdték, sajtóhírek szerint szálloda lesz az ingatlanból. Rogán Antal volt polgármester szerint Juhász Péter már megint valótlanságokat állít.

„Drogos lyukból bolond szél fúj. Én az illető rágalmaival szemben számtalan feljelentést tettem. Rágalmazási ügyben az ügyészség nyomozást folytat, és egyébként természetesen több bírósági eljárás is zajlik. Majd a hatóságok eldöntik, hogy a rágalmai igazak-e vagy sem. Én bízom abban, hogy természetesen, ahogy eddig is minden egyes esetben, a végén az derül ki, hogy egy árva szóval sem mond igazat soha” – fogalmazott az V. kerület volt vezetője.

Juhász Péter feljelentése nyomán az ügyészség végül nyomozást indított, az Együtt politikusát már meg is hallgatták az ügyben. A jelenlegi V. kerületi polgármestert viszont még nem keresték.

„Állunk az ügyészség vizsgálata elé. Eddig is mindenki megállapította, hogy a Belvárosban minden törvényesen és jogszerűen működött. Sőt kihangsúlyoznám az ÁSZ jelentését, ahol még értéknövekedést is megállapítottak” – mondta el Szentgyörgyvölgyi Péter.

Juhász Péter korábban azt mondta: minimum tízmilliárd forintos kár keletkezett 2008-tól a Belvárosban az önkormányzati ingatlanok értékesítésekor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!