2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Jött a hó, és kiütéssel győzött

Hír TV

2018. február 27., kedd 20:44, frissítve: kedd 22:31

Több nyugati megyében útkorlátozásokat vezettek be a hófúvások és a havazás miatt. A horvát határon egy időre leállt a kamionforgalom is. Rengeteg baleset történt az utakon, volt köztük halálos kimenetelű is, Bicskénél.

Hiába jelezte előre napok óta a meteorológiai szolgálat a várható hideget és csapadékot, jelentős fennakadásokat okozott a időjárás. Mivel sok sofőr bátrabb volt, mint amilyen ügyes, kedd estig csaknem száz baleset történt a közutakon. A rendőrség fokozott elővigyázatosságra és előzetes tájékozódásra szólította fel az autósokat.

Az éjszaka egyre hidegebb lesz, éppen ezért várhatóan az útviszonyok nem fognak javulni, jelenleg az országban 29 útlezárásról van információja az ORFK-nak. Ezen útlezárások következtében kollégáim folyamatosan terelik a közúti forgalmat, illetve rész vesznek ezeknek a zárásoknak a közúti feladataiban – közölte Lakatos Tibor, az ORFK közrendvédelmi főosztályának vezetője

A főváros továbbra sem tud megbirkózni néhány centiméter hóval, reggel az agglomerációból alig lehetett bejutni Budapestre, a menetidő kétszeresére-háromszorosára nőtt. A tömegközlekedésben viszont nem volt nagyobb fennakadás.

A megváltozott útviszonyok miatt ma a szokásosnál hosszabb ideig tartott a reggeli csúcsidő, illetve történt néhány kisebb baleset, ezek azonban nem befolyásolták jelentősen a közúti közlekedést. A tömegközlekedésben a váltók átállítása okozott némi fennakadást némely villamos forgalmában, de már a délelőtt folyamán helyreállt a menetrend szerinti közlekedés – mondta el a BKK szóvivője, Szép Csilla.

A Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai folyamatosan 76 géppel járják a fővárost, már a mellékutak takarításán dolgoznak.

A mínusz most jelen pillanatban az ellenfél. hiszen maga a hó mennyiség nem olyan jelentős, hogy problémát okozzon. Azonban a hőmérséklet, az a síkosságmentesítést korlátozza, hiszen ahogy azt említettem, mínusz 7 Celsius-fok alatt radikálisan lassan fejti ki a hatását, és ezért volt az, hogy a közlekedők a reggeli órákban is a főútvonalakon egy olyan jelenséggel találkozhattak, hogy csak a keréknyomok voltak feketék – mondta Horváth László, az FKF megbízott kommunikációs csoportvezetője.

A hideg mellett a szél is komoly ellenfél, főleg a nyugati országrészben. A következő napokban sem hagynak alább a mínuszok, a leghidegebb várhatóan pénteken hajnalban lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!