2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Jobbik: A Fidesz állhat a Vona ellen szervezkedő radikálisok mögött

2017. január 26., csütörtök 22:03, frissítve: péntek 06:16

A Fidesz bújhat meg a Vona Gábor ellen szervezkedő radikálisok mögött a Jobbik szóvivője szerint. A gárdisták által meghirdetett tüntetésen a 888.hu egyik újságírója is részt vesz. Tavaly október 23-án ez a portál tette közzé azt a hamis hírt, hogy Vona Gábor ünnepi beszédét antifasiszták zavarták meg.

A néppártosodás jegyében értékelt évet tavaly januárban a Jobbik elnöke. Vona Gábor a hétvégén újra színpadra áll, hogy elmondja véleményét a kormány 2016-ban nyújtott teljesítményéről. A rendezvény idejére az ellenzéki pártból kiszorított radikálisok ellentüntetést hirdettek Visszavesszük Vona Gábor gárdamellényét címmel. Nem tetszik nekik, hogy a Jobbik középre tart, az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy Vona Gábor üdvözletét küldte hanuka alkalmából a hazai zsidóságnak tavaly decemberben.

A Jobbik szóvivője a Fidesz által támogatott megmozdulásnak tartja a volt gárdatagok demonstrációját. „Úgy gondolom, hogy egyébként mindenkinek joga van ahhoz, hogy demokratikus keretek között elmondja a véleményét, de látni kell, hogy aki ma a Jobbik mint a legerősebb ellenzéki párt ellen tüntet, az valójában az Orbán-rendszer megmaradásáért emel szót. Akár még azt is feltételezhetnénk, hogy a háttérben a Fidesz mozgatja a szálakat, médiafelületet a tüntetők kapnak bőven a Habony-médiától, illetve ha jól tudom, a 888 egyik újságírója meg is jelölte magát, hogy szervezőként vagy résztvevőként jelen lesz a tüntetők között” – jelentette ki a Jobbik-szóvivő.

A 888.hut Habony Árpád cége adja ki, a portál főszerkesztője pedig G. Fodor Gábor, a kormányzati tanácsadásban élen járó Századvég Alapítvány egyik vezetője.

„Valóban részt veszek ezen az eseményen újságíróként, és feltett szándékom, hogy majd anyagot készítek a rendezvényről, hiszen ez egyben van Vona Gábor évértékelőjével is. Újságíróként úgy gondolom, hogy erről be kell számolnom. Valóban visszajelöltem a Facebookon a részvételi szándékomat, csupán azért, hogy információt kapjak erről azt eseményről” – nyilatkozta a Hír TV-nek Oláh Gellért, a 888.hu újságírója.

Tavaly október 23-án a 888.hu tette közzé azt a hamis hírt, hogy Vona Gábor ünnepi beszédét antifasiszták zavarták meg az 1956-os forradalom évfordulóján.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!