2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Itt a Figyelő új listája

Hír TV

2018. június 19., kedd 21:05, frissítve: kedd 22:43

Az MTA túl liberálisnak tartott kutatóit listázza Schmidt Mária lapja. A kormányközeli Figyelő egy névtelen cikkben hozza le névvel és fényképpel, hogy a Magyar Tudományos Akadémia társadalomtudósai közül kik azok, akik túl sokat foglalkoznak a szexuális kisebbségek társadalmi helyzetével, a nemek közötti egyenlőtlenségekkel és a romákkal.

A 444.hu szúrta ki, hogy bár a Figyelő cikkírója hiányolja, hogy a felsorolt kutatók nem írnak eleget a demográfiai válság megoldásáról vagy a gyereknevelés elősegítéséről, közben olyan projekteket is felvettek a feleslegesnek tartott kutatások listájára, amik pont a nők munkaerőpiaci részvételével, a gyermekfelügyelettel vagy az apasági szabadságról szóltak.

Néhány kutatónál azt kifogásolták, hogy nem publikálnak elég gyakran, bár azt a Figyelő sem közölte, hogy milyen gyakran kellene tudományos publikációkat megjelentetni.

Múlt héten derült ki, hogy minisztériumi ellenőrzés alá kerülhet a kutatóintézetek költségvetése. Az akadémikusok azonban tiltakoznak az államosítás ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!