2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Szünetet rendeltek el a csepeli Arany János Általános Iskolában

Hír TV

2018. március 1., csütörtök 11:56, frissítve: csütörtök 18:10

Napok óta tart a kényszer tanítási szünet a csepeli Arany János Általános Iskolában, ugyanis meghibásodott egy kazán, így nem tudnak fűteni. Az ellenzék a központosított intézményrendszert okolja a silány körülmények miatt. Az Arany János Év fővédnöke azonban nem a költőről elnevezett iskolát tartja szívügyének. Németh Szilárd volt csepeli gimnáziumának lobbizott 5 milliárdos kormányzati forrást, felújításra.

A helyben csak kék iskolaként ismert Arany János Általános Iskolában hétfő óta szünetel a tanítás. Ugyanis meghibásodott a kazán, így nem tudnak fűteni. Az intézmény honlapján azt írják: csak ügyeletet tudnak biztosítani a tanulók számára a közeli Erdősor utcai óvodában. Ott azonban az óvodavezető azt mondta, senki nem veszi igénybe a megőrzést. Az Együtt országgyűlési képviselő-jelöltje szerint a rosszul megvalósuló központosítás az oka annak, hogy ilyen megtörténhet.

„Tönkrement a fűtés a mentőállomáson, tönkrement a fűtés a Festő utcai óvodában, egy ablak kidőlt a Jedlik iskolában, és rádőlt a gyerekekre, ez mind-mind azt mutatja, hogy nagyon nem működik az a központosított rendszer, amit a Fidesz felépített” – jelentette ki Szabó Szabolcs képviselőjelölt.

Németh Szilárdnak, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselőjének azonban vannak fontosabb feladatai, mint az elavult kazánok. Például volt iskolájának lobbizott ki 5 milliárd forintnyi kormányzati forrást a Jedlik Ányos Gimnázium rekonstrukciójára.

2018-ban felháborítóak ezek a körülmények – véli a Jobbik körzeti országgyűlési képviselője.

„Németh Szilárd több milliárd forintot kap egy birkózócsarnok felépítésére, azonban nem tesz semmit. Azt gondoljuk, hogy ezt a pénzt a gyerekeknek, illetve az iskolák és intézmények fenntartására kellene fordítani” – mondta Bereczki Miklós, a Jobbik helyi jelöltje.

Az LMP is elsősorban az iskolák központosításában látja a hibát. Szerintük a Klik több milliót vett el az intézményektől. „Ha azt nézzük, hogy hogyan lopott el a Klik 800 millió forintot vagy hogyan herdált el a Klik 800 millió forintot, azokból ki lehet számolni, hogy hány mosdót fel lehetne újítani vagy hány fűtést meg lehetne javítani vagy hány tantermet lehetne kifesteni, ezt mindenki meg tudja ítélni” – fogalmazott Hadházy Ákos.

Előreláthatólag egész héten nem lesz majd fűtés a csepeli általános iskolában. Információk szerint a nyári szünet rovására lesz majd pótolva az elmaradt tanítás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!