2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Húsz év fegyházra ítélték a többszörös visszaesőt

2017. február 14., kedd 13:00

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla jogerősen azt a Zala megyei férfit, akit emberölés bűntettének kísérletével vádolt az ügyészség. A 23 éves, többszörös visszaeső férfi egy idős nőt támadott meg lakásán.

Két évvel ezelőtt, éjszaka tört be a vádlott a vele szemben egyedül élő 85 éves asszonyhoz. A nő felébredt, kérdőre akarta vonni, ekkor a férfi egy húsvágó bárddal többször fejbe verte. A lakásban 3000 forintot talált, amelyet a konyhában összeszedett élelmiszerekkel, sörrel, borral, tojással és kávéval együtt magával vitt. Az idős nő koponyacsonttörést szenvedett, életét annak köszönheti, hogy a szomszédok időben értesítették a mentőket. A férfi első fokon húsz év fegyházat kapott. Az ügyész, tekintettel többszörös büntetett előéletére, az ítélet helybenhagyását indítványozta.

„Megrovás, próbára bocsátás, javítóintézeti nevelés és három felfüggesztett szabadságvesztés előzte meg ennek a cselekménynek az elkövetését. Tehát az eljáró hatóságok próbáltak a vádlottal szemben javító jellegű intézkedésekkel élni, felfüggesztett szabadságvesztéssel élni, de ezek hatástalannak bizonyultak” – mondta Fekete Tünde, a Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A vádlott az utolsó szó jogán is menteni próbálta magát. „Nagyon sajnálom, és részben önvédelemből tettem” – mondta H. Ádám.

A bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. „A vádlottal szemben kiszabott húsz év fegyházbüntetés, bár valóban meghaladja a középmértéket, egyáltalán nem tekinthető eltúlzott mértékűnek. Ez a büntetés szükséges és indokolt is a vádlott esetében a büntetési célok megvalósításához” – indokolt Tóth Sándor, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

A vádlott legkorábban 2029-ben, harminchat éves korában szabadulhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!