2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Hungaroring – Senki ne lepődjön meg, ha így tesz a rendőr

2015. július 22., szerda 17:11, frissítve: szerda 17:57

Több mint ezer rendőr vesz részt a hétvégén a jubileumi magyar nagydíj biztosításában; a külföldi Forma–1-rajongók kalauzolásában osztrák, lengyel és szlovák egyenruhások segítenek magyar kollégáiknak. Az autóverseny szervezői a hőség miatt rendkívüli intézkedéseket tesznek.

A legelszántabb szurkolók már megérkeztek a 30. Forma–1-es magyar nagydíjra. A vendéglátósok is készülnek a hétvégi jubileumi futamra, de az árakat még nem írták ki.

Riporter: Sok vendégre számítanak egyébként?
Varga Mária, üzletvezető: Legalább 6-700-ra itt a büfében, ha nem többre. Mivel készülünk? Gyrosszal, üditővel, kávéval, hamburgerrel.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Hungaroring főbejárata mellett alakította ki az iránytóközpontot, a futam idején osztrák, román, lengyel és szlovák rendőrök segítenek a külföldi vendégek kalauzolásában. A forgalom terelésében motoros és lovas rendőrök mellett helikopter is segít.

„Mindenképp kérjük, hogy akik Mogyoródra indulnak, tájékozódjanak a rendőrség internetes oldalán, illetve ha segítségre van szükségük, a kollégák folyamatosan segítik a forgalmat. Kérdezzenek tőlük, akkor se lepődjenek meg, ha egy szituációban nem arra terelik a rendőrök, amerre menni szeretnének, lehet, hogy Csömör vagy Mogyoród irányába terelik, de az M3-as autópálya irányába fognak eljutni. A négy nap alatt 1400 rendőr vesz majd részt a rendőri biztosításban” – mondta el a Hír TV-nek Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 30. magyar nagydíjra közel 10 százalékkal több jegyet adtak el, mint a tavalyi futamra. A rendezők a hőség miatt óvintézkedéseket tesznek. „Riadólánc van érvényben, ez azt jelenti, hogy a katasztrófavédelemmel folyamatosan kapcsolatban vagyunk, amennyiben közbelépés indokolt, akkor azokat azonnal megtesszük. Jelenleg a hőségriadó miatt az ivóvizet, a poharakat és a párakapukat természetesen biztosítjuk az egész futam alatt” – mondta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A gödöllői HÉV-re a hétvégén pluszkocsikat kapcsolnak, a Volánbusz pedig különjáratokat indít a Hungaroringre.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!