2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Hollik: Kockázatot jelent a tömeges bevándorlás

2016. szeptember 21., szerda 11:13, frissítve: szerda 11:13

Négy álláspont ütközött a Republikon Intézet népszavazási vitáján.

Az október 2-ai népszavazás bojkottjával kampányolt az MSZP a Republikon Intézet népszavazási vitáján.

A KDNP álláspontja szerint visszavonhatatlanul megváltoztatja Magyarország gazdasági és kulturális összetételét, ha bevándorlókat engedünk be hazánkba. „Úgy gondolom, ezért kell észnél lenni, és a kockázatokra fölhívni az emberek figyelmét” – mondta Hollik István, a párt országgyűlési képviselője.

Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt képviseletében az igen szavazatok mellett érvelt. Véleménye szerint nincs olyan uniós döntés, amely kötelező betelepítést írna elő.

 

Bojkottálná a népszavazást az MSZP. Molnár Zsolt a párt elnökségi tagja a vitán azt mondta, választóikat arra kérik, ne menjenek el a szavazásra.

A vitán érvénytelen szavazatra a Magyar Helsinki Bizottság buzdított. „Felháborítónak tartom, hogy a kampány és az azt övező kérdés nem veszi azt figyelembe, hogy az emberek azért jönnek, mert háború elől menekülnek, nem újkori népvádolásról van szó, hanem arról, hogy 65 millió embernek kellett elhagynia a hazáját” – mondta el Pardavi Márta, a szervezet társelnöke.

A vitában előkerült a letelepedési kötvények ügye is. Hollik István ezzel kapcsolatban elmondta, vannak olyan libanoniak, jordánok és szírek, akik évtizedek óta itt élnek, és tiszteletben tartják a magyar törvényeket, de a tömeges bevándorlás alapvetően az európai biztonságot veszélyezteti és kockázatokkal jár.

Az elmúlt években a családtagjaikkal együtt 16 ezer tehetős bevándorló vett magának letelepedési engedélyt Magyarországon. Az Európai Unió döntése értelmében tizedennyi ember menekültkérelmét kellene Magyarországnak elbírálnia.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!