2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:30

Hét szobrot is nyert Ryan Gosling új filmje

2017. január 9., hétfő 07:19, frissítve: hétfő 08:33

Tarolt a Kaliforniai álom című musical a Golden Globe-díj-átadón: az amerikai film rekordszámú, összesen hét szobrot vitt haza, köztük a legjobb vígjátéknak, a legjobb rendezőnek és forgatókönyvnek járót – az alkotás ezzel a legnagyobb Oscar-esélyessé lépett elő. A legjobb drámának a Holdfény című filmet választották, a legjobb sorozat pedig a II. Erzsébet brit királynő életét feldolgozó The Crown lett.

Musicallel kezdődött az idei Golden Globe-díj-átadó, és egy musical vitte haza a legtöbb díjat is. A Kaliforniai álom című filmet rekordszámú, összesen hét kategóriában választották a legjobbnak. Többek között a vígjáték rendezője, forgatókönyvírója és a két főszereplő, Ryan Gosling és Emma Stone is kaptak egy-egy szobrot.

„Ez a film az álmodozóknak szól. Úgy gondolom, a remény és a kreativitás a két legfontosabb dolog a világon. Erről szól ez a film. Minden kreatív embernek, aki előtt már csapták be az ajtót átvitt vagy a szó szoros értelmében. A színészeknek, akiknek nem sikerült a meghallgatás, vagy hiába vártak a visszahívásra. Bárkinek, aki néha úgy érzi, feladja, de talál erőt magában, hogy felálljon és folytassa. Velük osztozom ebben a díjban” – mondta Emma Stone.

A dráma kategóriában a Holdfény című, egy homoszexuális fekete férfiről szóló film győzött, a legjobb drámai színésznek járó szobrot pedig Casey Affleck nyerte A régi város című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb női drámai színésznek és legjobb külföldi filmnek járó elismerést az Elle című francia filmnek ítélték oda.

„Emberek a világ minden táján, itt, a teremben, Kínától kezdve, az arab világon és Amerikán át Európáig. Ne akarjátok, hogy a mozi határokat és falakat építsen köztetek” – mondta Isabelle Huppert, akit a legjobb színésznőnek választottak drámai film kategóriában.

A televízióban a britek hódítottak. A legjobb sorozatnak és a legjobb drámai színésznőnek járó szobrot is a II. Erzsébet brit királynő életét bemutató The Crown kapta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!