2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Halálbüntetés: Orbán tisztázta a dolgokat

,

2015. június 4., csütörtök 17:15, frissítve: csütörtök 19:37

Tisztázta a halálbüntetés kérdéséről szóló vitát a Európai Néppárt frakcióvezetőjével a kormányfő – erről Orbán Viktor beszélt miután munkareggelin vett részt Manfred Weberrel.

A magyar miniszterelnök azt mondta: Magyarország nem vezet be egyetlen olyan szabályt sem, ami ellentétes az Európai Unió alapdokumentumaival.

A találkozón a bevándorlásról is szó volt, Manfred Weber hangsúlyozta: különbséget kell tenni a polgárháborús területekről érkező menekültek és az illegális bevándorlók között.

– Nagyon nagy kihívással nézünk szembe, ezt azt jelenti, hogy határozott válaszokat kell adnunk erre nemzeti és európai szinten. Számunkra, európai szinten ezt azt jelenti, hogy világosan különbséget kell tenni azok között, akiknek segítségre van szükségük, például azoknak, akik a polgárháború sújtotta Szíriából érkeznek. Segítenünk kell nekik. De másrészt létezik egy nagy csoport, akik illegális bevándorlók, akiknek nincs joga az Európai Unióban tartózkodni, sem Magyarországon, sem Németországban vagy Ausztriában. Az Európai Néppárt számára világos, hogy őket vissza kell küldeni a hazájukba – mondta Weber.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!