2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gyurcsány levelet írt az április 8-i vereség után

Hír TV

2018. július 5., csütörtök 21:04, frissítve: csütörtök 21:22

Levélben kereste meg az április 8-ai választási vereséget követően az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd vezetőit Gyurcsány Ferenc - közölte a DK szóvivője.

A DK elnöke azt javasolta május végén kelt levelében, hogy egy, a francia forradalmat közvetlenül megelőző, a „labdaházi nemzetgyűlés” néven elhíresült mozgalomhoz hasonlóan hozzanak létre alternatív nemzetgyűlést az ellenzéki pártok.

A DK szóvivője Egyenesen című műsorunkban azt mondta: az országgyűlési munka mellett szükség lenne egy olyan fórumra, ahol a megválasztott ellenzéki képviselők az ország valós problémáit meg tudnák vitatni.

„Nem a hivatalos Fidesz által dirigált országgyűlés napirendjét vitatná meg, vagy ahhoz alkalmazkodna, hanem az ország valódi problémáihoz. Amíg ők folyamatosan x-el, y-nal és z-vel foglalkoznak, addig mi azt mondjuk, nézzük meg mi lehet csinálni a kivándorlást megfékezésével, a szegénység, most éppen ugye az ügyben is volt a DK-nak egy kezdeményezése, hogy a munka törvénykönyvét hogyan módosíthatjuk, hogy az otthonápolást végzők munkáját munkaviszonyként ismerjék el, és a juttatásuk elérje a minimálbér szintjét” – mondta csütörtökön a Hír TV-ben a DK szóvivője. 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!