2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gyurcsány: Azzal vádolom Orbán Viktort, hogy tudatosan harcot robbantott ki

2015. szeptember 18., péntek 18:30, frissítve: péntek 19:57

Szervezett támadás zajlott a migránsok ellen Röszkén – állítja Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke szerint a rendőrség kinyitotta a határzárat, hogy később a Magyarországra érkező tömeget minden előzetes figyelmeztetés nélkül megtámadja. A sajtótájékoztatón az al-Dzsazíra tévécsatorna és a Kettős Mérce blog egy-egy felvételének részletét is bejátszották.

„Azzal vádolom Orbán Viktort, hogy tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást. Azzal vádolom, hogy tudatosan, hazug manipulatív szándékkal harcot robbantott ki. Azzal vádolom, hogy hónapok óta erre készült, és bizonyítani akarta, hogy igenis erőszakos menekülthullámmal állunk szembe. Nemcsak erőszakot szított, hanem erőszakot szervezett” – mondta a volt miniszterelnök.

Fidesz: Gyurcsány hiteltelen

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint hiteltelen, hogy éppen az a Gyurcsány Ferenc kel most a migránsok védelmére, aki 2006 őszén az ellene tüntetők közé lövetett gumilövedékkel.

„Gyurcsány Ferencről azért rögzítsük, hogy az a volt miniszterelnök vált ilyen rendkívül érzékennyé az emberi jogokra, aki nem csupán a vízágyút és a könnygázt tartotta megengedhetőnek bevetni saját népével és polgáraival szemben, hanem még beléjük is lövetett gumilövedékkel, ugyanezeket az eszközöket Magyarország a bűncselekményt elkövető külföldi szírekkel, afgánokkal, bevándorlókkal nem alkalmazza, hiszen gumilövedék alkalmazására egyáltalán nem került sor. Nyilvánvaló, hogy egyébként az, amit Gyurcsány Ferenc állít, arra a válasz nem politikai, nem rendőrszakmai, hanem egyedül orvosi lehet” – mondta Gulyás Gergely.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!