2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Gyurcsány: Az ördöggel is összeállok

2016. május 11., szerda 08:49, frissítve: szerda 18:11

Egy hete még a Jobbikkal is szövetséget kötött volna Gyurcsány Ferenc, de most már csak a szocialistákkal siet asztalhoz ülni. Vona Gábor szerint inkább a volt kormányfőnek kellene elgondolkodnia azon, hogy a személye mennyire vállalható.

„Amíg én vagyok a DK elnöke, addig én nem fogom megengedni, hogy a DK a Jobbikkal politikai szövetségre, együttműködésre lépjen, amíg nem válik teljesen vállalható, valamilyen mérsékelt párttá. De ha azzá lesz, azzal nekem nincsen bajom. Hát lehet, hogy lehet kutyából szalonna, nem? (…) Ha a szavazók sokaságában nagyon erős a leváltási szándék, az ördöggel is összeállok, csak ne a Fidesz maradjon. Akkor az történik, mint Tapolcán, meg Salgótarjánban” – mondta a DK elnöke.

Egy hete beszélt egy kaposvári lakossági fórumon Gyurcsány Ferenc, hogy kész akár a Jobbikkal is szövetséget kötni a Fidesz leváltása érdekében. „Vannak olyanok, akikkel beszélőn szeretnénk érintkezni, zárt intézetben, ápolók segítségével” – ez a véleménye a volt kormányfő nyilatkozatáról a Jobbik egyik távozó alelnökének.

A pártelnök Vona Gábor már óvatosabban fogalmaz, de azt egyértelművé tette, hogy nem készülnek szövetségre. „Gyurcsány Ferencnek kellene azon gondolkodni, hogy ő mennyire vállalható, nehogy már nekünk kelljen azt bizonygatni politikai vállalhatóság kapcsán. Az meg elég furcsa, hogy Rubovszky György Jobbik-paktumról vizionál, Gyurcsány Ferenc meg együttműködésről álmodozik, itt a 20. század pártjai közösek abban, hogy szeretnének a Jobbik erkölcsi szintjére följönni, de mi nem bennük gondolkodunk” – fogalmazott a Jobbik elnöke.


Egy hét alatt Gyurcsány Ferenc véleménye is változott. „A választóink egy része olyannyira le akarja váltani a Fideszt, hogy hajlandó átszavazni. Volt, hogy a DK átszavazott a jobbikos jelöltre és volt, hogy a jobbikos szavazók átszavaznak a demokratikus oldalra. Én ezt bajnak és kihívásnak gondolom. Én mindenfajta együttműködést kizárok a Jobbikkal” – szögezte le a DK elnöke.

A szocialistákkal viszont már a nyári tisztújítás után tárgyalóasztalhoz ülne Gyurcsány Ferenc, aki továbbra is baloldali ellenzéki szövetségben indulna a 2018-as országgyűlési választásokon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!