2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Ítélet: így ölte meg barátnőjét

2015. október 26., hétfő 21:42, frissítve: hétfő 21:58

Életfogytiglant kapott a barátnőjét megfojtó gyilkos. A 28 éves elkövető minden szálat el akart varrni, miután néhány hónap alatt öt bankot is megpróbált kirabolni. A 40 éves nő a sofőrje volt. Azért gyilkolta meg, mert attól tartott, hogy miatta fog lebukni. Mivel román állampolgár, az országból is kiutasították.

Bilincsben, vezetőszáron várt az elsőfokú ítéletre a román állampolgárságú L. Gyula. A vád szerint 2013-ban női tettestársával több pénzintézetet is kirabolt, egy esetben 5 millió forintnyit zsákmányoltak. Az egykori prostituált – akivel viszonya is volt az elsőrendű vádlottnak – sofőrként segédkezett a rablásoknál. A vádirat szerint azonban a férfi attól félt, hogy a drogfüggő nő kibeszéli a bűncselekmények részleteit – ezért végzett vele. Miután megfojtotta a nőt, testét szőnyegbe csavarta, fejére nejlonzacskót kötött, és az ágyneműtartóba rejtette, ahol csak fél évvel később találtak rá a hozzátartozói. „Nem volt benne biztos, hogy az Andrea meghalt, és azért kellett a fejét még rögzíteni ilyen szempontból, hogy biztosan ne is lehessen meg az esélye arra, hogy ő levegőt kap vagy bármilyen természetfölötti vagy természetes esemény során esetleg mégis magához térne” – mondta Bán Judit ügyész.

L. Gyula csak a fegyveres rablásokat ismerte el, a gyilkosságot nem. „A bűncselekményt nem követtem el, kérem a felmentésemet” – fogalmazott az elsőrendű vádlott. Védője azzal érvelt, hogy a gyilkosságot a bizonyítékok alapján L. Gyula férfi tettestársa is elkövethette, ám a bíró indoklásában ezt kizárta. „Lukács Gyula elsőrendű vádlott bűnös előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében Btk. 160. szakasz 1. bekezdés értelmében a és c pont szerint minősülő emberölés bűntettében, ezért őt a törvényszék életfogytigtartó fegyházbüntetésre, valamint Magyarország területéről végleges hatállyal való kiutasításra ítéli. A törvényszék az életfogytig tartó fegyházbüntetésből a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének legkorábbi időpontját 35 évben állapítja meg” – nyilatkozta Surdy Miklós bíró.

A döntés ellen L. Gyula és védője fellebbezett, így az ügy másodfokon a fővárosi ítélőtáblán folytatódik.
A másodrendű vádlott O. Elizabetet bűnsegédként jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték – ő a konyhában végighallgatta az áldozat haláltusáját, de nem tett semmit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!