2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Gaskó elárulta, hogyan lehetne 40 év után nyugdíjba vonulni

2015. július 28., kedd 07:55, frissítve: kedd 08:36

Ha az évi 5 ezer milliárd forintra becsült feketegazdaság ötöde kifehéredne, meglenne a forrás a férfiak 40 év szolgálati viszony utáni nyugdíjba vonulásához – véli a Liga Szakszervezetek elnöke.

Gaskó István erről a július elején indult népszavazási kezdeményezés győri aláírásgyűjtésén beszélt. A referendum kiírásához novemberig kell összegyűjteniük a 200 ezer hiteles aláírást. Az elképzelésről a nemzetgazdasági miniszter korábban azt mondta: ha sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők.

„Úgy gondoljuk, hogy azt a 200 milliárd forintot, amibe csúcsra járatás esetén belekerül a férfiak 40 éves lehetősége, azt természetesen elő lehet kaparni a gazdaságból. Azt látjuk, hogy az a 20 százalék, a GDP 20 százalékát kitevő feketegazdaság, ami akárhogy vesszük, legalább 5000 milliárdot jelent, annak egy részét, ha beszedné az állam és nem lazítaná az ellenőrzéseket, az adóbevételek fizetésének morálját nem gyengítené, abban az esetben rendelkezésre állna járulék formájában ez a forrás” – mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!