2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Felszólított a kormánypárti képviselő: mindenki távolítsa el a fóliát

2015. április 29., szerda 18:16, frissítve: szerda 19:02

Kaposvár kormánypárti országgyűlési képviselője az ország összes trafikosát felszólította, távolítsák el üzleteikről a sötétítő fóliát. Gelencsér Attila szerint a halálbüntetést azért kell napirenden tartani, mert az olyan elkövetők, mint amilyen a somogyi megyeszékhelyen történt gyilkosságé volt, mástól már nem riadnak vissza.

A 21 éves trafikos lány halála miatt több kaposvári üzletben is felmondtak az eladók, akik maradtak, csak nyitott ajtók mellett, egyes helyeken biztonsági őr jelenlétében hajlandók dolgozni. Bár a jogalkotók szerint a trafiktörvény nem írta elő, hogy milyen módon kell eltakarni a dohánytermékeket, az egyik üzlet tulajdonosa azt mondja, sürgősen változtatni kell az előírásokon. „Mikor ezt a jogszabályt meghozták, hogy kell kialakítani egy üzletet, mi a jogszabályok betartásával csak így tudtuk megoldani, hogy az üzletet lefóliáztuk. Ez majdnem mindenhol így történt, és remélem, hogy egy olyan jogszabályt fognak hozni, hogy ezt eltörlik” – mondta a tulajdonos.

Kaposvár kormánypárti országgyűlési képviselője szerint az emberek úgy látják, a gyilkosság egyik oka a törvény, amely előírja a dohánytermékek láthatatlanságát. Gelencsér Attila ezért arra kéri az ország összes trafikosát, hogy az üzletekben dolgozók védelme érdekében vegyék le a sötétítő fóliát. „Szeretnék felszólítani, innen, e helyről, ebből a városból minden dohánykereskedőt, hogy mielőbb távolítsa el a fóliát, hogy többet ilyen eset az egész országban sehol ne következhessen be, és egyébként ugyanazt gondolom, mint a miniszterelnök úr. A halálbüntetést napirenden kell tartani, mert ezek az elkövetők, úgy tűnik, mástól már nem riadnak vissza” – jelentette ki Gelencsér Attila országgyűlési képviselő.

A múlt szerdai gyilkosság áldozatát a család kérésére a nyilvánosság kizárásával temették el délelőtt Kaposváron. A szertartás idejére a város valamennyi trafikja bezárt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!