2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Felmentették Pálinkás Józsefet

Hír TV

2018. június 21., csütörtök 08:42

Orbán Viktor felmentette Pálinkás Józsefet, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökét - derül ki a Magyar Közlönyből. A 24.hu szerint már a választások után lehetett sejteni, hogy inog a széke, miután a kormánymédia támadást indított ellene. Leginkább azt sérelmezték, hogy az akadémikus nyilvánosan kiállt a CEU-t érő kormányzati támadás ellen.

Pálinkás József az első Orbán-kormány oktatási minisztere, majd a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is volt, mostani kinevezése június végéig tart.

Pálinkás József egy centralizáló típusú ember, aki a tudomány finanszírozásának azt a részét, ami az alkalmazott kutatásokhoz kapcsolódik, azt egy intézménybe, egy intézetbe foglalta össze és igyekezett ezt hatékonyan felhasználni. Ezek viszonylag nagyobb pénzek, mint amivel az akadémia rendelkezik és ezek célzott kutatásokat támogatnak: őt neveztük mint egy jó királyának ennek a rendszernek, most nem tudjuk mi következik - reagált a hírre Sarkadi Balázs, akadémikus, kutatóorvos Reggeli járat című műsorunkban.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

x
Rendkívüli hír