2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Fekete-Győr: Újra megtennénk

2017. május 23., kedd 06:00, frissítve: kedd 10:40

Megtenné még egyszer, és ugyanúgy besétálna kérdőre vonni az Origo újságíróját Fekete-Győr András, aki szerint az akció elérte a célját, mindenki arról beszél. Hozzátette, lehetett volna kicsit elegánsabban is csinálni. Azt nem tervezik egyelőre, hogy más szerkesztőségekbe is bemennek.

„Mi egy elnyomó rendszernek a felelős, tettre kész és egymással szolidaritást vállaló polgárai vagyunk, a legfontosabb üzenetünk az volt, hogy nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni a hatalom által” – ezzel magyarázta Fekete-Győr András az Origo szerkesztőségében tett látogatásukat. Hangsúlyozta, ki kell állni azokért az emberekért, akiket nap mint nap megtéveszt hazugságaival a hatalom a propagandagépezeten keresztül.

A Momentum Mozgalom elnöke szerint az újságíró kérdőre vonásával semmilyen megfélemlítés nem történt, „megfélemlítés az, amikor Magomed, a csecsen megfenyeget egy magyar állampolgárt, hogy bocsánatot kérjen; vagy amikor kopaszok állják el a Nemzeti Választási Bizottságnak az ajtaját. Ezzel soha senki nem foglalkozik, de amikor három fiatal, egyébként jól szituált és közvetlen ember besétál egy közintézménybe – ugyanis az Origót tulajdonképpen közpénzből tartjuk fent, mert állami hirdetéseket hirdet –, és közszereplővel beszélget, az minden, csak nem megfélemlítés” – fogalmazott.

Kitért arra is, lehetett volna elegánsabban és konstruktívabban is beszélgetést kezdeményezni Kovács Andrással. „Ha legközelebb csinálhatnám, akkor bevinnék neki minden olyan valótlan állítást, amelyet ő a Momentum tagjaival szemben tett, és ott helyben cáfolnám. Megkérdezném tőle konstruktívan, hogy érzi magát, és hogyan éli meg ezt a munkakört, majd kérném, hogy mint állampolgár az állampolgárral beszélgessünk.”

Orosz Anna: Betörésről szó sem volt
Becsöngettek és megkérdezték, hogy merre találják az Origo szerkesztőségét, betörésről szó sem volt – mondta a Hír TV-ben Orosz Anna, a Momentum Mozgalom vezetőségi tagja. Bővebben>>>

Kiemelte, az akciójukkal több békeszerető, független újságírót és embert is megsérthettek, de mindezek ellenére „azt is látnunk kell, hogy a propaganda mint olyan eddig tabutéma volt Magyarországon”. 

Fekete-Győr úgy látja, a szerkesztőségi látogatás nem sült el pont ellenkezőleg, mint ahogy elképzelték, hiszen az akció után a sajtó felkapta az ügyet, cikkek, publicisztikák boncolgatták a történteket. „A nyilvánosság erejét kell használnunk, nem elég az, hogy sajtó-helyreigazítási pereket kezdeményezünk az Origóval szemben, mert végtelen pénzük van, s mert azok az álhíreik szinten tartását segítik” – fogalmazott.

Elárulta, tartalmilag teljes mértékben megtennék még egyszer az akciót, „a formán, a hogyanon lehet még csiszolni. Szerintem fontos, hogy fejlődjünk, tapasztaljunk, de az ember ezt csak úgy tudja elérni, ha kint van a hidegben, interakcióba lép állampolgárokkal és különböző viszonyokkal – még egyszer megcsinálnánk, ha tehetnénk, igen”.

Azt nem tervezik egyelőre, hogy más szerkesztőségekbe is bemennek hasonló célokkal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!