2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Fejenként 700 ezerért utaznak Orbánék Rióba

,

2016. augusztus 2., kedd 12:48, frissítve: kedd 20:20

Fejenként 700 ezer forintért utaztat kormánytagokat a riói ötkarikás játékokra a Magyar Olimpiai Bizottság – írja a Blikk. A miniszterelnök és a köztársasági elnök állami pénzből utazik. Orbán Viktor az olimpia végére repül Brazíliába, hogy élőben láthassa a kajak-kenu utolsó versenynapját, valamint a vízilabda helyosztóit. A magyar csapat sajtóattaséja szerint a korábbi játékokon is a MOB biztosította a kormánytagok utazását.

Több millió forintból utaznak kormánytagok a riói olimpiára sajtóértesülések szerint. Az olimpiai csapat sajtóattaséja szerint hagyományosan az olimpiai bizottság fizeti a mindenkori kormányzat olimpiai utazásait. Siklós Erik hozzátette: MOB kizárólag állami pénzből fizeti az utazások költségeit.

„Több tíz éves hagyománya van annak, hogy az olimpiára néhány napra meglátogatja a magyar csapatot akár a köztársasági elnök, akár a miniszterelnök és a kormány azon tagjai, akik az olimpiát megelőző ciklusban szoros kapcsoltban álltak a sporttal, ezen keresztül a MOB-bal. A teljes magyar olimpiai küldöttségnek az utaztatását, illetve küldöttségét állami forrásból fedezik, tehát semmi nagy csoda nincsen ebben” – nyilatkozta Siklós Erik, a magyar csapat sajtóattaséja.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Budapest olimpiai pályázata miatt is fontos, hogy a kormánytagok kiutazzanak Rióba. „Egy olyan ország szempontjából, amely olimpiára pályázik, – az olimpiai játékokon képviselni kell a legkülönbözőbb eseményeken, helyszíneken a magyar kandidációs szándékot – lehet, hogy még több is elképzelhető lenne” – fogalmazott Kósa Lajos.

A Blikk szerint a kilátogató állami vezetők közül egyedül Simicskó István honvédelmi miniszter fizeti maga az útját. A Jobbik szerint példát vehetne róla a többi kormánytag. „Szégyellje magát a magyar kormány, ezt is üzenhetnénk, természetesen tisztelet a kivételnek, hogyha van ilyen, ha valóban van olyan kormánytag, aki példamutató módon a saját pénzéből utazik ki az olimpiára” – nyilatkozta Kepli Lajos országgyűlési képviselő.

A kiutazók között van az állam- és kormányfő mellett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és három államtitkár, közülük legtovább, tizenkét éjszakát Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár lesz Rióban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!