2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Fedél nélkülieknek osztott ételt az MSZP a TV2 épületénél

2016. november 11., péntek 17:19, frissítve: péntek 17:52

Ételosztással tiltakoztak a szocialisták a TV2 épülete előtt. A csatorna híradója ugyanis szánalmasnak nevezte a hajléktalanok látványát. Az MSZP-s fővárosi képviselők szerint a TV2-nek és a tulajdonos Andy Vajnának is bocsánatot kell kérni az anyag miatt.

A hajléktalanokkal foglalkozott hétfőn a TV2 híradója. A riportnak szánt összeállításban elhangzott, hogy „szánalmas látványt” nyújtanak a Blaha Lujza téri aluljáróban fekvő fedél nélküliek. A beszámolóra válaszul az Andy Vajna tulajdonában lévő csatorna székháza előtt meleg ételt osztottak az MSZP képviselői. Fánk is járt a rászorulóknak, utalva ezzel a kaszinópápa feleségének új üzletére.

„Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el. Nekem ez az elvem, megtanultam, és éhen nem marad az ember, és köszönöm mindenki nevében” – fogalmazott egy fedél nélküli asszony az ételosztáson.

A szocialisták fővárosi képviselője bocsánatkérésre szólította fel a csatornát és a tulajdonosát. „Mi azt kérjük, hogy Andy Vajna legalább egy napi keresetét, egy napi TV2 és kaszinó hasznát fordítsa jótékonysági célra, és támogassa a lakás nélkülieket, és támogassa azokat a családokat, akiknek az az egyetlen hibájuk van, hogy lakhatási problémákkal szembesültek” – jelentette ki Szaniszló Sándor.

A szocialista képviselők csekkel és ládányi fánkkal mentek fel a Magyar Nemzeti Filmalap épületébe, ám a filmügyi biztos titkárságánál tovább nem jutottak, csak Andy Vajna titkárnője fogadta őket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!