2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Éveken át zaklatta szexuálisan a nevelt lányát, 10 évet kapott

2015. június 17., szerda 18:31, frissítve: szerda 19:01

Jogerősen 10 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki az egyik baranyai faluban éveken keresztül szexuálisan zaklatta kiskorú nevelt lányát. A vádlott első fokon 12 évet kapott. A Pécsi Ítélőtábla azért enyhítette az ítéletet, mert szerintük a sértettnek már sikerült kiheverni az őt ért lelki traumát.

A vádlott 2004 és 2012 között rendszeresen szexuálisan zaklatta nevelt lányát. Első alkalommal a gyerek még csak 7 éves volt. Az elsőfokú ítélet szerint két alkalommal az erőszakos közösülés is bizonyíthatóan megtörtént. Mindezekért a Pécsi Törvényszék a büntetett előéletű férfit 12 év fegyházra ítélte. Az eljárás során végig tagadó vádlott és védője felmentésért fellebbezett, a bíró viszont csak 2 évet enyhített az elsőfokú ítéleten.

„A másodfokú bíróság a szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt a férfi ellen indult büntető ügyben a Pécsi Törvényszék ítéletét akként változtatja meg, hogy a fegyházbüntetés időtartamát 10 évre enyhíti. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyja” – mondta a tanácsvezető bíró.

A bíróság szerint a most 18 éves kitűnő tanuló sértett kiheverte az erőszak miatti lelki traumát, ezért rövidebb tartamú szabadságvesztés kiszabása is elegendő.

„A vádlotton múlik, hogy a jövőben milyen magatartást tanúsít, és lesz ideje elgondolkodni azon, hogy a társadalom értékítélete az ilyen cselekményeket nagyon negatív fénybe helyezi, és az emberek általában is mélységesen elítélik az ilyen cselekményeket” – fejtette ki a bíró.

A bíró arra is kitért, az ilyen jellegű bűncselekményeket nehéz bizonyítani, de ebben az esetben a sértett és a tanúk vallomása, valamint a szakértői vélemény egyértelműen arra utalt, hogy a szemérem elleni erőszak megtörtént.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!