2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Embercsempész taxist fogtak Zalában

2015. július 25., szombat 11:13, frissítve: szombat 16:16

Embercsempészés gyanúja miatt vettek őrizetbe Zala megyében egy taxist, aki hat szír állampolgárt szállított autójában.

A rendőrség ügyeletére csütörtök éjszaka érkezett bejelentés, amely szerint taxival menekültek érkeztek Becsehelyre. A bejelentés nyomán a rendőrök ellenőrizték a járművet, amelyben a sofőrön kívül hat szír állampolgár utazott, s a külföldieknek nem voltak a határátlépéshez szükséges irataik.

Közben rekordszámú, több mint 1600 illegális határátkelővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 óra alatt a hatóságok. A legtöbb bevándorlót ezúttal is Csongrád megyében tartóztatták fel. Emellett a rendőrök eljárást indítottak több olyan sofőrrel szemben, akik határsértőket szállítottak Budapest felé.

„1310 illegális bevándorlóval, köztük 264 gyermekkel szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén huszonnégy óra leforgása alatt. A legnagyobb számú csoportot 5 óra 10 perckor Ásotthalom külterületén fogták el, ott 135 ember, 50 szír, 59 afgán, 10 pakisztáni, 9 bangladesi és 7 indiai lépte át illegálisan a zöldhatárt. A rendőrök öt olyan sofőrrel szemben is intézkedtek Szegeden, illetve Mórahalmon, aki illegális bevándorlókat szállított járművében a főváros irányába. A Szegedi Rendőrkapitányságon jogellenes tartózkodás elősegítésének vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. Az illegális bevándorlók ügyében a rendőrség idegenrendészeti eljárást kezdeményezett” – tájékoztatott Várkonyi Gergely, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!