2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:30

Elzárkózott a kormány a bérrendezéstől

2016. április 7., csütörtök 12:47

Elzárkózott a kormányzat az önkormányzati köztisztviselők és a megyei kormánytisztviselők bérrendezésétől a keddi egyeztetésen – mondta Boros Péterné.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára nem tartja kizártnak, hogy emiatt sztrájkolni is fognak, erről több megyei polgármesterrel is egyeztetett már. Azt mondta: nagyjából májusra derülne ki, hogy hányan vennének részt az esetleges munkabeszüntetésben.

Arról is beszélt, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem kapnak milliós lelépési pénzt azok a köztisztviselők, akik önként hagyják ott munkahelyüket.

„Nem kerül sor a megyei kormánytisztviselők keresetének rendezésére, pedig a középfokú végzettségű kollégáink, 27 ezren hetvenhétezer forintot keresnek. Nem kerül sor az önkormányzati köztisztviselők keresetének növelésére. A 37 ezerből 26 ezer fő nyolc éve várja keresetének rendezését. Több mint harmincszázalékos reálértékvesztés következett be ebben a körben. A kormányzat elzárkózott az önkormányzati köztisztviselői kereseteknek a rendezésétől” – mondta Boros Péterné.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!