2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Elismerte Pintér, sátortáborokba helyezik el az új menekülteket

2015. július 17., péntek 19:44, frissítve: szombat 07:45

Elismerte a Hír TV-nek a belügyminiszter, hogy sátortáborokba helyezik az újonnan érkezett menekülteket. Erre Pintér Sándor szerint azért van szükség, mert a menekülttáborokban már nincs hely. A tárcavezető nem zárta ki, hogy a későbbiekben egyes befogadóállomásokat végleg bezárnak, ha a migráció alábbhagy.

Még csak a mintakerítés áll, de november végére a kormány tervei szerint az igazi vasfüggöny is felépül 170 kilométer hosszan a magyar–szerb határon. A Jobbik szegedi elnöke arra kíváncsi, hogy a Tisza határszakaszán miként parancsol megálljt a Belügyminisztérium a menekülteknek, illegális bevándorlóknak.


Tóth Péter a Tisza töltésénél tartott sajtótájékoztatót, amikor az ártéri erdőből közel 30 határsértő bújt elő. Polgárőrök próbálták feltartóztatni őket a rendőrök kiérkezéséig. A migránsok egy része menekülni próbált. A határsértők nem akarják, hogy a magyar hatóságok visszaküldjék őket Szerbiába. Elmondásuk szerint az ártéri erdőkben több százan rejtőznek. Az elfogott csoport tagjai elkeseredetten vették tudomásul, hogy nem mehetnek tovább Ausztriába vagy Németországba anélkül, hogy Magyarországon nyilvántartásba vegyék őket. „Sajnos igazolják a mai sajtótájékoztató témáját, hogy a Tiszán nem lehet kerítést húzni, akadálytalanul jönnek, és már megjelent, hogy egy fő csapásirány lesz Szeged. Szeged polgármestere még mindig a homokba dugja a fejét, jöjjön ki a 16 milliós Saabbal, és nézzen itt körül, ezt üzenem neki” – fogalmazott Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő.

Szerbiában sátortáborban szállásolják el a Macedónia felől érkezőket. Hasonló befogadóállomásokat húznak fel hamarosan Magyarországon is. „Jelen pillanatban minden táborunk tele van, minden építményünk száz százalék felett működik, és jelen pillanatban az a mi feladatunk, hogy valamilyen módon az időjárás ellen védelmet nyújtsunk az embereknek. Ezt csak sátorral tudjuk most megoldani. Az, hogy ez csökkenjen a későbbiekben, és mi legyen a táborokkal, azt majd akkor tudjuk eldönteni, hogyha valóban csökkenésről van szó, de ma több mint 1200-an érkeztek csak délelőtt, tehát erre nem számíthatunk. De mindent megteszünk annak érdekében, ezért építjük a ideiglenes védelmi berendezést is, hogy ez a szám csökkenjen” – fogalmazott a belügyminiszter.

Az Index internetes portál értesülése szerint a debrecenihez vagy a bicskeihez hasonló menekülttáborokra a kormány lakatot tesz. Orbán Viktor miniszterelnök már májusban megmondta, hogy szerinte a növekvő migrációra nem a debreceni befogadóállomás bővítése a válasz, hanem a bezárása.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!