2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Elfogták a szörpüzemet kirabló két férfit

2017. július 14., péntek 18:58

Elfogták a zalai pölöskei szörpüzem betörőit. A gyanú szerint a két férfi sokkolóval támadt rá a biztonsági őrre, majd a telephelyről teherautóval elvitték a több tíz millió forintot tartalmazó páncélszekrényt. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Leütötték, megkötözték, sokkolóval kínozták, majd elvették a kulcsait a pölöskei italgyártó üzemben dolgozó biztonsági őrnek. Így jutottak be az elkövetők a telephely irodájába, amit kifosztottak. A zalai rendőrök a napokban azonosították és elfogták a két gyanúsítottat.

„2017. június 25-én 1 órakor érkezett a bejelentés a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, hogy egy, a területükön található italgyártó üzemnek a biztonsági őrét leütötték, megkötözték és a telephely irodáiban található mintegy 40 millió forintot elvitték ismeretlen elkövetők. Az ügy jelentőségét az adja, hogy a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság területén, de bátran mondhatom, hogy Zala megyében sem volt az elmúlt időszakban hosszú évekre visszamenőleg ehhez hasonló jellegű bűncselekmény” – mondta Farkas Tibor, a kapitányság alezredese.

A 40 éves zalaszentmihályi és a 27 éves nemesrádói férfi részletes beismerő vallomást tett. A házkutatások során csaknem hiánytalanul előkerült az elrabolt 40 millió forint.

„Jelen pillanatban a gyanúsítottakkal a kihallgatások megtörténtek, jelenleg több helyen folynak házkutatások, helyszíni kihallgatások annak érdekében, hogy a laborpénz fennmaradó részét megtalálják és lefoglalják és ezáltal a kárt megtérítsük teljes mértékben” – mondta Andor László, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Információnk szerint a gyanúsítottak büntetlen előéletűek, anyagi helyzetük miatt raboltak. A büntető törvénykönyv alapján 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!