2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Életet menthet a védőöltözet

2015. június 19., péntek 16:47

Bemutatóval hívták fel a figyelmet a megfelelő motoros védőöltözetre Győrben. A helyi egyesület és a mentőszolgálat is azt kéri a motorosoktól, hogy a kánikulában se kockáztassanak és minden esetben húzzanak védőruhát, ha nagymotorra ülnek. Győr környékén az elmúlt évben összesen 21 motoros baleset történt, idén pedig az elmúlt hetekben már hat olyan helyszínre riasztották a mentőket, ahol motorosok sérültek meg súlyosan.

Motoros balesethez érkezik a mentőautó. A sérült az aszfalton fekszik, védőruha nincs rajta. Ezek egy bemutató képei, de a mentők azt mondják, nyáron sok esetben előfordul, hogy sokan egy szál pólóban, strandpapucsban ülnek a motorra, ami nagyon veszélyes. „Tudomásul kell venni, hogy a megfelelő védőöltözet nagyban védi a surlódástól magát a motorost. Előbb találkozik a ruha az út burkolatával, és egy csomó erőt fel tud fogni. Nem beszélve arról, hogy vannak egyéb kiegészítő eszközök, amik a különböző ízületeket, térdet, könyököt, gerincoszlopot tudják védeni” – fogalmazott Fogarasi Zoltán, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megyei szervezetének vezető mentőtisztje.

Győr környékén az elmúlt hetekben öt súlyos és egy halálos motoros baleset történt. A legnagyobb győri motoros egyesület szigorúan megköveteli tagjaitól a védőöltözet használatát. „Nálunk mindenki használ védőöltözetet, tehát nagyon odafigyelünk rá. Igaz, hogy nem olcsó dolog ez a protektoros ruha, illetve egy jó minőségű sisak, de azt gondolom, megéri, mert itt gyakorlatilag maga a motoros a légzsák. Ha ütközés van, vagy baj, probléma van, nagyon sokat számít a ruha” – mondta a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének elnöke.

A győri motorosok adományokkal is segítenek. A legutóbbi nemzetközi találkozójukon több mint 600 ezer forintot gyűjtöttek össze a mentőszolgálatnak életmentő berendezések vásárlására.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!