2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Egy ultragazdag bosnyákkal van vitája a Volkswagennek

2016. augusztus 22., hétfő 07:13, frissítve: hétfő 08:00

Bosznia-Hercegovina leggazdagabb emberével vitatkozott össze a Volkswagen. A legfrissebb felmérések szerint Donald Trump vezet az amerikai elnökválasztási kampányban. Külpolitikai lapszemle.

Bosznia-Hercegovina leggazdagabb emberével vitatkozott össze a Volkswagen. Nijaz Hastor a német autógyártókkal üzletelve gazdagodott meg, 2015 közepéig ő volt a Volkswagen, az Audi, a Seat, a Škoda és a Porsche egyedüli felhatalmazott beszállítója, vagyis hozzá tartozott a bosznia-hercegovinai autópiac fele. Hastor erre építve hozta létre saját biztosító-, szerviz-, lízing- és bankhálózatát. Az üzletember azonban nemcsak Bosznia-Hercegovinában van jelen, hanem cégei által további 15 országban Brazíliától Magyarországig, ahol négy gyártóegysége is van.

Visszavette a vezetést Donald Trump a választási kampányban. A Los Angeles Times szerint a republikánus elnökjelöltre most a szavazók 45 százaléka adná a voksát, Hillary Clintont viszont csak 43 százalék támogatná. A közismert kaliforniai napilap szerint Trumpot a 65 évnél idősebb, alulképzett, közepesen kereső fehér férfiak támogatják. Különösen nagy az eltérés a képzettség estében, ahol Trumpra a középiskolával vagy azzal sem rendelkező emberek fele szavazna, de ez nem vonatkozik az elszegényedett rétegre, amely inkább Hillary Clintonnal szimpatizál. Szembetűnő a nemi megoszlás is, amely szerint a nők mindössze 39 százaléka szavazna Trumpra, és a férfiak 36 százaléka Clinton asszonyra.

A török miniszterelnök a Daily Sabah török napilapnak nyilatkozva egyértelművé tette, hogy Szíria esetében Törökország elsődleges célja a vérontás megakadályozása. Binali Yıldırım kijelentette: az az egy dolog biztos, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök nem lesz Szíria jövőjének a része, mivel ő nem számít egyesítő erőnek a szíriai emberek szemében. A török miniszterelnök jelezte, hogy hazája a következő fél évben sokkal aktívabb szerepet vállal a szíriai megoldásában, hogy megakadályozza Szíria megoszlását az etnikai határok mentén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!