2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Alaptalan rágalmak a kampányhívások

2016. szeptember 29., csütörtök 10:09, frissítve: csütörtök 12:46

A kormány nem indít hívásokat, és nem is kötelez senkit arra, hogy a népszavazáson való részvételre buzdítson telefonon – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Dömötör Csaba szerint a kormány minden egyes kampányeszköze ismert és nyilvános, az összes azzal kapcsolatos hír, amely szerint állami hivatalnokoknak és közmunkásoknak kell telefonálgatniuk a referendum érvényességéért, alaptalan rágalom.

„Számos valótlan állítás hangzik el a kormány kampányával kapcsolatban, ezeknek a célja pedig az, hogy ellehetetlenítsék a népszavazást” – nyilatkozta az államtitkár.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy nem látja problémásnak az ilyen jellegű telefonhívásokat.

A sajtótájékoztató fő témája természetesen a vasárnapi népszavazás volt.

Dömötör reagált az Európai Bizottságnak a napokban kihirdetett állásfoglalására, miszerint Brüsszel kitart a kvótacsomag mellett, és „esze ágában sincs visszavonni”, sőt létrehoznának egy felső határok nélküli kötelező elosztást a tagállamok között, amelyik pedig ebben nem hajlandó részt venni, azt súlyos pénzbüntetéssel bírságolnák. Emellett pedig megkönnyítenék a családegyesítést, ami még több menekültet vonzana Európába.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a bizottságéval azonos álláspontot képvisel az Európai Parlament is.

Hozzátette: azt Brüsszel is elismeri, hogy a bevándorlási válságnak még nincs vége, ha pedig élesítik a kvótacsomagot, akkor a betelepítés már karácsony előtt elkezdődhet. Ez azonban olyan kockázatokkal jár majd, amelyeket nem lehet felvállalni.

Dömötör szerint a magyar baloldali pártok tudatosan félrevezetik a választókat, amikor a távolmaradás mellett kampányolnak, hiszen a népszavazás nemzeti ügy, ezért el kell menni szavazni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!