2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Csak sikerült a nagy találkozás

Hír TV

2018. június 14., csütörtök 10:24, frissítve: csütörtök 14:54

Összejött Lázár János és Márki-Zay Péter találkozója Hódmezővásárhelyen. A város független polgármestere reggel elment Lázár János, a térség országgyűlési képviselőjének fogadó-órájára. A volt kancelláriaminiszter a találkozó előtt Facebook videóban jelentette be, hogy a térség több polgármesterét várja délelőtt egyeztetésre, köztük Márki-Zay Pétert is. Kettejük találkozója a múlt héten meghiúsult, a két politikus ugyanis eltérő helyszínen egymástól száz méterre várt egymásra.

Hódmezővásárhely független polgármestere néhány perc késéssel futott be a helyi Fidesz-irodába, ahol Lázár János várta. A találkozót reggel nyolc órára beszélték meg. A két politikus eredetileg a múlt héten ült volna egy asztalhoz, de végül nem tudtak megegyezni a helyszínben. Márki-Zay Péternek nem tetszett, hogy Lázár János akkor egy kávézóban várt rá.

A két politikus egy órát tárgyalt zárt ajtók mögött. A polgármester megígérte, hogy a jövőben rendszeresen egyeztet a hódmezővásárhelyi közgyűlés kormánypárti többségével.

Írásban rögzítjük azokat a javaslatokat, amiket én magam is szeretnék betenni a város stratégiai fejlesztési tervei közé. A meglévő stratégiai terveket fogjuk ezáltal aktualizálni, és természetesen ebben a munkában a képviselő úr javaslatára és a Fidesz-KDNP képviselőinek a javaslataira is nyitottak leszünk. Lázár János a beszélgetés után azt mondta: pártállástól függetlenül azt tanácsolja a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjainak, hogy keressék az együttműködés lehetőségét - közölte Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Pétert február végén lett a fideszes fellegvárnak számító Hódmezővásárhely első embere. Az időközi polgármesterválasztást a kormányoldal és az ellenzék is a parlamenti választások főpróbájának tartotta, ezért a kampány a szokásosnál durvább volt.

Egy ilyen éles politikai küzdelem után nem egyszerű a bizalmi légkörnek a megteremtése. Ebben van teendője nyilván polgármester úrnak is, van a fideszes képviselő csoportnak vagy a helyi Fidesznek is teendője. Én azon leszek, hogy az együttműködés lehetőségét és formáit normálisan ki tudjuk alakítani és a 2019-es választási kampány az ne most folytatódjék, hanem majd 2019 őszén menjen végbe. És a városnak úgy gondolom nyugalomra, megbékélésre és a megosztottság csökkentésére van szüksége, azzal együtt, hogy számos kérdésben nem értünk egyet, de próbáltunk ma azokról beszélni, amelyekben egyetértettünk - nyilatkozta Lázár János.

Az általános önkormányzati választásokat 2019 őszén rendezik, Márki-Zay Péter megbízatása addig tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!