2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Bohóckodás Majtényi jelölése a CÖF szerint

2017. március 9., csütörtök 16:24, frissítve: csütörtök 18:57

Beleállt a "Sorosozásba" a Civil Összefogás Fórum is. A szervezet alapítója azt mondta: a balliberális oldal Soros György parancsára jelöli köztársasági elnöknek Majtényi Lászlót. Csizmadia László szerint az amerikai közgazdász nézeteit szolgáló sejtek sunyi módon, álcivil szervezeteken keresztül szervezkednek a kormány megdöntésére.

Nem okozott meglepetést állásfoglalásával a Civil Összefogás Fórum, a szervezet újra Áder János államfő újrajelölése mellett érvelt. Csizmadia László, alapító szerint a balliberálisok Soros György elképzelései szerint megcsúfolják a köztársasági elnökjelölés folyamatát.

„Semmi gond nem lenne, ha a balliberális oldal képviselői útján, csendben teljesítené a külföldről megrendelt kötelezettségét, ehelyett azonban a legfelsőbb méltóság megválasztásából is cirkuszt csinálnak, bohóckodnak porondmesterük parancsára. Soros György pénzguru eredeti szakmájától eltérve politikai sejteket épít ki a civil világban. Ezek hirdetik a kedvenc ideológiáját, és maguk mögött felsorakoztatva a zsoldos szerepre hajlandó álcivileket” – mondta Csizmadia László CÖF-alapító.

A CÖF szóvivője szerint a Majtényi László vezette Eötvös Károly Intézet az EUobserver felmérése szerint az elmúlt években átláthatatlanul gazdálkodott.

„A legkevésbé átlátható gazdálkodású agytrösztök közül több Angliában illetve Magyarországon működik. Öt csillaggal értékelte ez a felmérés a legátláthatóbb szervezeteket és nyilvánvalóan kevesebbel a mérsékelten vagy kevésbé átlátható szervezeteket. Ezen a listán a Soros Alapítvány által életre hívott Eötvös Károly Intézet mindössze egyetlen egy csillagot kapott” – mondta el Ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese őszinteségre szólította fel a baloldal köztársasági elnök jelöltjét.

„Mi volt a megbízás, volt-e megbízás, szóban, írásban, beszélgettek, nem beszélgettek? Ezt is letagadta egyébként. Gyík emberekről meg nem tudom mikről hadovált össze a jelölt úr. Na, de hát itt nem gyík emberek vannak, itt Soros György van. Háromszor találkozott vele! Miért kellett letagadni? Hogyha a szándékok tiszták meg rendesek, akkor miért kell azt mondani, hogy „azt sem tudja a Soros, hogy ki vagyok”. Hát a Soros fogta így, elővette, azt odaültette az intézet élére. Ez a helyzet. Szóval én azt gondolom, hogy aki köztársasági elnökjelölt lesz, bárki jelöli is, annak azért minimum igazat kell mondani” – jelentette ki Németh Szilárd.

Majtényi László visszautasítja a vádakat, szerinte téves adatokat kérnek számon az Eötvös Károly Intézeten.

„Most hogy kiszáradt a menekültellenes kampány, így új ellenséget keresnek maguknak, és erre egyébként az a Soros György, akinek egyébként nagyon nagy szerepe volt Fidesz megalakulása idején és hát igen-igen jelentős módon Soros György támogatása jelentette az anyagi alapot a Fidesz megalakulásakor, meg egy sor Fidesz-politikus támogatásában, személyes támogatásában is, képzésében is. Most ő lett a fő ellenség, de ezt nekem külön nem hiszem, hogy meg kellene magyaráznom” – reagált Majtényi.

A köztársasági elnököt március 13-én titkos szavazással választja meg az országgyűlés.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!