2018. szeptember 26.,
szerda, Jusztina napja

Bedrogozva forrázhatta le kislányát az apa

Hír TV

2018. április 17., kedd 23:02, frissítve: kedd 23:08

Kábítószert és altatót is fogyaszthatott az az apa, aki a vád szerint tavaly januárban két és fél éves kislányát leforrázta. A bántalmazott gyermek testének fele súlyosan megégett, közvetlen életveszélyben volt. Esetében a maradandó agykárosodás sem zárható ki. Az ügy tárgyalása kedden kezdődött.

Heti 2-3 alkalommal fogyasztott kristály nevű szintetikus drogot, rendszeresen szedett altatót és gyakran ivott is K. Zoltán. A vádirat szerint a férfi miután bántalmazta élettársát, lefogta és szándékosan leforrázta közös gyermeküket.

„A minimum 50-60 Celsius fok hőmérsékletű vizet, amely mintegy 3 másodperc alatt a csupasz bőrön fájdalomérzést vált ki, a kézi zuhanyfejjel a sértett testére irányította, és ezt a sértett kifejezett fájdalomnyilvánítása ellenére ott tartotta. A hőhatás következtében kiskorú Kolompár Annabella Mirella sértett a testfelületének körül-belül 50 százalékán - mindkét fülön, a tarkó tájékon, a hát teljes egészén, a nyak elülső felszínén, illetve az elülső mellkasfelszínen, a középvonalban körül-belül a köldökig két tenyérnyi, továbbá a jobb vállon - másodfokú égési sérüléseket szenvedett el” – mondta a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség ügyésze, Szanyi Krisztina.

K. Zoltán több, egymásnak ellentmondó vallomását a bíró olvasta fel. Az egyik változat szerint a férfi nem tudta, hogy került a kislány a forró zuhany alá, más esetben pedig azt mondta, a gyermek magára engedte a vizet. A vádlott később elismerte a forrázást. Legutolsó vallomásában úgy fogalmazott: meg akarta fürdetni a kislányt, de nem vette észre, hogy forró a víz.

„A nagyobbik lány a Liza szólt nekem, hogy a Bella beszart, szaros lett. Én bementem a szobába, levettem a pizsamát, nem tudtam, mit kell csinálni. Bekísértem a fürdőbe, bekísértem a tálcába, és nem figyeltem, hogy a csap hogyan van állítva. Megnyitottam. Azt nem figyeltem, hogy meleg víz jön vagy. hideg. A víz folyt, akkor bementem a szobába, felemeltem a paplant és letakarítottam. Hallottam, hogy a lány sír a fürdőben. Kimentem és néztem, hogy a lány nagyon sír. Bementem a fürdőbe, hogy kivegyem, hogy ne sírjon” – olvasta fel K. Zoltán vallomását Surányiné Pólik Edina tanácselnök bíró.

A felolvasott tanúvallomások szerint a leforrázott gyermeken több korábbi bántalmazásból származó sérülést is találtak a mentők és az orvosok. A tárgyalás júniusban folytatódik a családtagok meghallgatásával.

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.