2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Az ünnep alatt sem állt le a facebookos kampány

Hír TV

2018. április 2., hétfő 15:09, frissítve: hétfő 15:56

A pozitív üzenetekre és a közösségi médiára korlátozódott a kampány a húsvéti ünnep alatt. Orbán Viktor sonkát főzött, Vona Gábor a szülői házból posztolt, Karácsony Gergely oktatási programot hirdetett. Az elemző szerint az ünnepi médiacsend kifejezetten kedvez a politikai üzenetek közvetítésének.

A miniszterelnöknek a húsvéti hétvégén is jutott ideje kampányolni, szombat délelőtt a belvárosban korteskedett Hollik István mellett. Orbán Viktor ezután Tiborcz Istvánék telkén főzött sonkát, a praktikáiról a Facebookon osztott meg videót.

„Négy-hat óra múlva a sonka méretétől függően ki fogjuk majd venni, ha kihűlt, mert miután megfőtt, még nem szabad kiemelni, hanem benne hagyjuk, hogy a levében hűlhessen ki. Majd vasárnap reggel kiveszem. Vasárnap reggel mire felkelnek a gyerekek, addigra minden az asztalon lesz.” A kormányfő ezután nem őrizte a sonkát, a 444 fotója szerint inkább meccsre ment.

Bár már csak hat nap van a választásig, a miniszterelnök-jelöltek visszafogták a kampányolást az ünnep alatt.

Szél Bernadett, az LMP kormányfőjelöltje Komlóskáról kívánt kellemes ünnepeket közösségi oldala követőinek, de azért néhány aktuális kampányfotót is posztolt.

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a húsvétvasárnapon az oktatással kapcsolatos elképzeléseit osztotta meg. A Facebook-bejegyzésben azt ígérte, negyedére csökkentik a diákok óraszámát, a tanárok pedig hét-nyolc évente kapnak egy pihenőévet. Karácsony Gergely később aztán Ferenc pápától vett idézettel kívánt kellemes húsvétot.

Vona Gábor a szülői házból posztolt több fényképet húsvét alatt. Előbb a negyvennapos húsmentes böjt lezárásaként elfogyasztott vacsoráját mutatta meg, majd a feltámadásról írt egy virágba borult fa apropóján.

Az Idea Intézet politológusa szerint az ünnepek alatti médiacsend kifejezetten alkalmas arra, hogy a politikusok eljuttassák a fontosnak vélt üzeneteiket a választókhoz.

„Alapvetően ilyenkor a választóknak a fejében, szívében kevésbé találkozunk olyan morális aggályokkal, amelyek alapvetően egy ünnep és a politika kapcsán fel szoktak merülni, hiszen a választók is tudják, hogy egy hét múlva választás van. Tény, hogy ilyenkor az ünnep kapcsán sokkal könnyebb az emberarcúbb, a közvetlenebb, a húsvéthoz kapcsolódó tartalmakkal élni. Az ,hogy melyiknek hatékonyabb az útja, melyiknek milyen a visszacsatolása az állampolgárok fejében úgy, hogy eleve mások a választók várakozásai a választás kapcsán, máshogy méretik meg” – fogalmazott Böcskei Balázs.

Volt, aki nem önszántából osztotta meg, hogyan töltötte a húsvétot: a luxuséletet kedvelő propagandaminisztert a 444 egyik olvasója fotózta le, amint épp a főváros egyik legdrágább luxusszállodájában ebédelt a családjával.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!