2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Az LMP-frakciót fogja erősíteni Szabó Szabolcs

Hír TV

2018. április 27., péntek 22:30, frissítve: péntek 22:43

Szél Bernadett lesz a kilenc fős LMP-frakció vezetője. A Lehet Más a Politika a többi közt erről döntött siófoki kihelyezett frakcióülésén. Parlamenti csoportjukba ül majd be az Együtt színeiben egyéni mandátumhoz jutó Szabó Szabolcs is.

Önkéntes közösségi munkán alapuló képviseletet akar a következő négy évben az LMP frakciója – jelentette be Szél Bernadett.

„Különböző 21. századi eszközökkel, és hagyományos talpalós eszközökkel is rendelkezésre állunk a magyar embereknek, megyünk mindenfele majd az országban is, illetve egy külön honlapot fejlesztünk azért, hogy megközelíthető legyen az összes országgyűlési képviselőnk villámgyorsan minden egyes állampolgár számára. És készek vagyunk arra, hogy az ügyeket bevigyük a parlamentbe, és ott a Fidesz–KDNP-t reakcióra kényszerítsük ezzel kapcsolatban” – fogalmazott az LMP társelnöke.

Szél Bernadett lesz a frakcióvezető, helyettesei pedig Demeter Márta, Keresztes László Lóránt és Schmuck Erzsébet lesznek. Az Új kezdettel való együttműködés révén parlamentbe jutott Gémesi György mandátumát Mánfa polgármestere, Hohn Krisztina kapja.

Az LMP frakció tagja lesz az Együtt egyetlen országgyűlési képviselője is, aki csepeli egyéni jelöltként, Németh Szilárdot legyőzve jutott be a törvényhozásba. „Én úgy döntöttem, hogy egy olyan csapathoz csatlakozom inkább, akikkel a leginkább egyet tudok érteni politikai – ideológiai szempontból, másrészt pedig egyet tudunk érteni abban, hogy szükséges az új pólus kiépítése, amit az Együtt immár több mint egy éve folyamatosan mondott” – nyilatkozta Szabó Szabolcs.

Hadházy Ákos a társelnöki posztról ugyan lemondott, de a parlamenti, korrupcióellenes munkát folytatja. „Annyit tudok mondani erre, hogy abban biztos lehet, hogy nem fogok asszisztálni az Orbán-rezsimhez” – emelte ki.

Az LMP-nek jutó bizottsági helyekről is döntöttek: Schmuck Erzsébet vezetheti majd elnökként a fenntartható fejlődés bizottságát, míg a honvédelmi és a költségvetési bizottság alelnöki tisztségeit Demeter Márta, illetve Csárdi Antal töltheti majd be.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!