2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Az ellenzéki választók többségét érdekelné a baloldali összefogás

Hír TV

2017. október 28., szombat 16:15, frissítve: szombat 16:59

A kétharmad megakadályozása is voksolásra buzdít – derül ki a Publicus Intézet felméréséből.

A nem kormánypárti választók majdnem kétharmada voksolna egy baloldali együttműködésre, ha annak esélye lehet legyőzni a Fideszt. Ennél is többen támogatnák a baloldali pártok összefogását, ha azzal megakadályozható a kormánypártok kétharmados parlamenti többsége – derül ki a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek című hetilap rendelt meg.

Az elmúlt két hétben a Fidesz támogatottsága egy százalékponttal, 26 százalékra nőtt az összes megkérdezett körében. Az MSZP tábora változatlanul 10 százalék, ahogy a Jobbiké is. Az LMP 5, a DK 3, a Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum 1-1 százalékon áll, a bizonytalanok aránya pedig 41 százalék.

A kormánnyal szerződésben álló Nézőpont Intézet friss adatai szerint mélypontra süllyedt az MSZP népszerűsége. A szocialista párt a teljes népesség körében 5%-on áll, míg a Fidesz 31, a Jobbik pedig 10 százalékon. A biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 44, a Jobbiké 19, az MSZP-é 10, a Gyurcsány-párté 8, az LMP-é pedig 7 százalék. / Célpont című műsorunkban az MSZP korábbi vezetői többféle magyarázatot is adtak a párt mélyrepülésére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!