2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Az egész országban nagy károkat okozott a vihar

2015. augusztus 17., hétfő 16:45, frissítve: hétfő 16:53

Égő házak, megrongálódott tetők, menekülő sátrazók: országszerte károkat okozott a vasárnap esti vihar.

A Győr-Moson-Sopron megyei Dunakilitiben egy kempinget mosott el a vihar, Szegeden pedig egy házat gyújtott fel egy villámcsapás. A szabolcsi Vállajon tizennégy lakóházat rongált meg a viharos erejű szél. Az egyik ingatlan lakhatatlanná vált, az ott élők rokonaikhoz költöztek.

A magyar–román határ melletti településen villanyoszlopok is megrongálódtak, ezért 45 lakásban átmenetileg nem volt áram. A viharoknak még nincs vége: az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs, vagyis másodfokú riasztást adott ki kedd éjfélig a várható felhőszakadások miatt.

„A tegnapi vihar kapcsán még az esti órákban összesen 90 helyszínre riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit országszerte, és a mai reggelen is már több mint húsz helyszínen avatkoztak be a vihar által okozott különböző káreseteknél. Jellemzően leszakadt faágakhoz és kidőlt fákhoz riasztottak bennünket, ám emellett több helyen az összegyülemlett nagy mennyiségű esővizet kellett eltávolítani, valamint összesen 19 olyan épülethez riasztottak bennünket, ahol olyan károk keletkeztek, amiket csak a tűzoltók tudtak megoldani. Az épületkárok közül kiemelkedik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállaj település, ott összesen 14 épület tetőszerkezetét rongálta meg a viharos erejű szél” – tájékoztatott Hajdu Márton, az országos katasztrófavédelem szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!