2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Anonymous: „nincsenek zsaroló pozícióban a hekkerek”

2015. december 27., vasárnap 17:26, frissítve: hétfő 14:17

Minden fenyegetést, ami a biztonságra vonatkozik, komolyan kell venni, mondta a Fidesz szóvivője, miután a magát Anonymousnak nevező csoport azt üzente: mindennap, a nap 24 órájában támadni fogják a Fideszt és Orbán Viktort, a támadásokat pedig egészen addig folytatják, amíg nem történnek radikális változások Magyarországon. A Hír TV által megkérdezett kibervédelmi szakértő szerint ugyanakkor nincsenek olyan helyzetben a hekkerek, hogy zsarolni tudják a miniszterelnököt.

Egy videoüzenetben fenyegette meg a magát Anonymousnak nevező csoport Orbán Viktor miniszterelnököt és a Fideszt. Azt állították, támadásokat intéznek a hét minden napján, a nap 24 órájában, mert az ország a diktatúra felé halad.

Az önjelölt király 175 kilométeres kerítést épített, hogy megvédje Magyarországot az illegális migránsoktól, más szóval, hogy kizárja a menekülteket az országból. Soha nem fog a nyomunkra bukkanni, és előlünk soha nem menekülhet. Addig folytatjuk a támadásokat, amíg radikális változásokat látunk Magyarországon. Ne okozzon csalódást!

– üzenték a felvételen.

A Fidesz szóvivője szerint a tárgyi tévedéseket is tartalmazó üzenetet meg fogják vizsgálni. „Természetesen minden egyes fenyegetést, ami a biztonságra vonatkozik, azt komolyan kell venni. A magyar kormánynak feladata, hogy az emberek biztonságát, az államigazgatás biztonságát, az államháztartás biztonságát is fenntartsa, tehát minden ilyen kérdést meg kell vizsgálni, meg kell vizsgálni ennek a komolyságát, és hogyha valóban komolynak minősül, akkor a megfelelő intézkedéseket is meg kell tenni” – nyilatkozta Tuzson Bence.

A kibervédelmi szakértő szerint a felvétel nem a nemzetközi hekkercsoporttól származik, hiszen a mérvadónak tekinthető Twitter- és Facebook-oldalukon nem látható az üzenet. Ezt – feltehetőleg – egy magyar csoport hirdette meg, akik az Anonymoushoz sorolják magukat, ahogy írják: a pénzügyi és politikai zsarnokság ellen küzdenek. Krasznay Csaba szerint azonban nincsenek zsaroló pozícióban a fenyegetők.

„Magyarországon évek óta van olyan felkent szervezet, amelynek az a feladata, hogy a kormányzati informatikát védje, 2015. október 1-én alakult meg a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, amelynek kimondottan az a feladata, hogy a kormányzati hálózatokat védje. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a magyar kormányzati hálózatok támadhatatlanok, viszont megvan az a reagáló erő, illetve az elmúlt években azért számos olyan fejlesztés is történt, amivel azért nem annyira triviális ezeket a támadásokat végrehajtani” – mondta Krasznay Csaba.

A nemzetközi Anonymous csoport legutóbb december 24-én támadta a török kormány oldalait. De feltörték a szíriai elnök, Bassár el-Aszad és további hét kormánytag e-mail fiókját, és háborút hirdettek az Iszlám Állam és az al-Kaida ellen is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!