2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Andy Vajna jó kartellezőnek nevezhető

2017. július 7., péntek 15:11, frissítve: péntek 17:00

Papírja lesz arról a filmügyi kormánybiztosnak, hogy jó kartellezőnek nevezhető. Az LMP volt társelnöke jogerősen is pert nyert vele szemben a Fővárosi Ítélőtáblán.

A kaszinótulajdonos kormányközeli üzletember azután perelte be Schiffer Andrást, hogy a politikus tavaly egy sajtótájékoztatón lex Vajnának nevezte a közbeszerzési törvény módosítását. Szerinte ugyanis a kormánypártok azért változtattak a szabályokon, hogy Vajna érdekeltségét ne kelljen kizárni a közbeszerzésekből.

A kormánybiztosnak az sem tetszett, hogy az ellenzéki politikus jó kartellezőnek nevezte, ezért ötmillió forint sérelemdíjat követelt. Andy Vajna fel is jelentette Schiffert, a büntetőügy bűncselekmény hiányában pár hete zárult le jogerősen.

„A Fidesz abban mindig nagyot alkotott, hogy úgy hajlítsa a jogszabályokat, hogy a saját disznóságai jogszerű keretek között maradjanak, most is nagyon sok olyan visszaélés van, amiket egyébként az ellenzék korrupciónak nevez, amit úgy bástyáztak körül jogszabályokkal, hogy erkölcsileg elítélhető, ugyanakkor jogilag meg rettenetesen nehéz megfogni” – nyilatkozta Schiffer András jogász.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!