2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Ajándékutalvánnyal támogatta a Hír TV az Oltalom Sportegyesületet

Hír TV

2018. április 16., hétfő 13:00, frissítve: hétfő 13:55

Az Iványi Gábor által alapított "Oltalom" társszervezete a hírhedt budapesti Hős utcában tartott sportnapot.

Kőbánya, Hős utca, Budapest egyik nyomornegyede. A gettó tele van drogossal és kábítószer-kereskedővel, a környéken közbiztonságról nem nagyon lehet beszélni, annak hiányáról inkább. A feszültséget sporttal enyhítené az Oltalom Sportegyesület. A civil szervezetet a 2000-es évek közepén alapították, hogy a legszegényebbeknek is legyen lehetőségük a mozgásra. Az egyesület hajléktalanokból álló futballcsapata többször kijutott már a fedél nélkülieknek rendezett világbajnokságra. Az egyesület hetedik éve rendez Fair Play Roadshow-t.

– A közeli Wesley János Általános Iskolában tanul a legtöbb fiatal, ott mi rendszeres futballedzéseket tartunk, így hát ismerjük őket, azért jöttünk ide, mert ki tudja, hogy jövőre megtehetnénk-e, ugye itt most egy eléggé konfliktusos helyzet alakult ki, ebben szeretnénk valami szerepet vállalni, hogy ezt a konfliktust kicsit föloldjuk, és hogy közelebb hozzuk egymáshoz a szereplőket – fogalmazott Rákos András, az egyesület elnöke. 

Az egyesület működését a Hír TV ajándékutalvánnyal támogatja, amely sportfelszerelésekre költhető. A csatorna hozzájárulását Szöllősi Györgyi műsorvezető adta át.

– Ezek az alapítványok, mint az Oltalom Sportegyesület, sziszifuszi munkát visznek véghez, nem nagyon jutnak támogatáshoz, ez az amit szeretnénk, egyrészt hírt is adni erről az eseményről, és picit segíteni ennek az egyesületnek, hát nyilván ez nem egy óriási segítség, de azért biztos hasznos, és jót fog tenni ennek az alapítványnak. és jól fogják tudni felhasználni – jelentette ki a műsorvezető.

– Gyakran jártok ide játszani focizni?
– Igen, igen.
– Ilyenkor mit szoktatok, mi a kedvenc elfoglaltságotok?
– Mikor nyár van, így festik az arcunkat, az a legjobb nekem is.
– Mi leszel, ha nagy leszel, tudod-e már?
– Táncos – mondta Molnár Jázmin Dzsesszika.

A Hős utcai gettóban dolgozik éve óta a Kontúr Egyesület is. A civil szervezetet egyetemi hallgatók hozták létre – szintén a 2000-es években.

– Én ugye elsősorban édesapa vagyok, és utána szociális munkás, és utána önkéntes, és azt gondolom, hogy nem én lennék, ha nem hoznám néha, vagy nem mutatnám meg, hogy én mivel foglalkozom – mondta Mihály Bulcsú, a Kontúr Egyesület önkéntese.

A sportegyesület a Készenléti Rendőrséget, az önkormányzatot és a Magyar Újságírói Válogatottat is meghívta, de egyik sem jött el. Utóbbit a Hír TV stábja próbálta helyettesíteni.

A Hős utcai gettó felszámolásáról a kormány már tavaly év végén döntött, a helyi önkormányzat több, mint két milliárd forintot kapott erre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!