2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A „tehetséges gázszerelő” ismét nagyot szakított

2016. július 10., vasárnap 15:31, frissítve: hétfő 15:30

Herceghalmon terjeszkedik Mészáros Lőrinc cégbirodalma. A milliárdos felcsúti polgármester érdekeltségébe került az autópálya mellett fekvő Talentis irodaház. Az ellenzéki politikusok szerint Mészáros vagyongyarapodása a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolatának köszönhető.

Újabb értékes ingatlannal gyarapodott Mészáros Lőrinc birodalma Herceghalmon. A Világgazdaság derítette ki, hogy a Talentis Business Park irodaház is a felcsúti polgármester érdekeltségébe került. Az M1-es autópálya mellett található épület értéke mintegy 2,4 milliárd forint.

„Én nem szeretnék ötleteket adni Mészáros Lőrincnek és a kormánynak, mi az, amit még nem tudott megszerezni Mészáros Lőrinc. Azt látjuk, hogy nagyon tehetséges emberről beszélünk, tehetséges gázszerelő, bár azt gondolom, hogy inkább lehet azt mondani, hogy nagyon jó barátja Orbán Viktornak, és ez ma elég Magyarországon ahhoz, hogy valaki két év vagy három év alatt milliárdossá váljon” – jelentette ki az MSZP országgyűlési képviselője, Bangóné Borbély Ildikó.

A felcsúti polgármester cégbirodalma februárban gyarapodott a Talentis Group Zrt-vel, ezáltal a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság utódja, az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. is a család érdekeltségébe került.

„Azt gondolom, hogy miközben a kormányzati propaganda, az tömi az emberek fejét mindenféle politikai termékekkel, félelmeikre épít, vagy éppen kihasználja nemesebb érzéseit a választónak, eközben a kormányzat és a kormányzat által kedvezményezettek, azok pedig jelentős gazdasági haszonra tesznek szert, és erről szól nekik ez az egész” – fogalmazott Komlósi Csaba.

Július elején derült ki, hogy Mészáros Lőrinc egyik vállalkozásán keresztül szert tett egy csaknem 700 millió forintos horvátországi villára is. A horvát lapok írták meg, hogy az Európa-bajnokság után a válogatott Ivan Rakitic a tengerparti, kétszintes, épületben nyaralt.

„A babarózsaszín villa immáron a második horvátországi tulajdona Mészáros Lőrincnek, ami nem is azért meglepő, mert tételesen nem szerepel a vagyonnyilatkozatába, vagyonbevallásába, hanem inkább azért, mert érthetetlen számunkra vagy számomra, hogy polgármestersége, földbirtokossága, öt cége és sportmecénási tevékenysége mellett miként jut még ideje nyaralásra” – vélekedett Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A felcsúti polgármesteri hivatal a Hvg.hu-nak azt írta, hogy a luxusnyaraló tulajdonosa nem a politikus, hanem a polgármester egyik cége, ezért a vagyonnyilatkozatban nem kell külön feltüntetni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!